İhraç edilen komiserler sınırda yakalandı

Fetö/pyd soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 3 komiser, Edirne'de sınır devriyesi Hudut Kartalları ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

GÜNDEM 5.08.2018 14:49:00 0
İhraç edilen komiserler sınırda yakalandı

54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Hudut Kartalları tarafından, Yunanistan sınırındaki askeri yasak bölgede 3 şüpheli yakaladı.

 

 

JANDARMAYA TESLİM EDİLDİLER

 

 

Yapılan incelemede, şüphelilerin, fetö/pyd soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilmiş eski komiserler Ramazan S. (33), Bahtiyar Ş. (27) ve Burhan S. (32) olduğu belirlenirken, şüpheliler sınır karakolundaki işlemlerinin ardından Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

 

 

4’Ü TUTUKLANDI

 

 

Öte yandan, önceki gün Edirne'nin Enez ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçme hazırlığı sırasında polis ekiplerince yakalanan 9 fetöşüphelisinden, işlemleri tamamlananlar adliyeye sevk edildi. Haklarında Kars'tan arama kararı bulunan ve 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlenen eski komiser yardımcısı Mustafa G. ile ihraç edilen eski öğretmen eşi Esra G., Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nden arama kaydı bulunan Selçuk Ç. ile FETÖ şirketlerinde çalıştığı ve 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlenen Ahmet S., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

 

 

KONYA VE İSTANBUL’A GÖNDERİLDİLER

 

 

9 şüpheli arasında yer alan Elif S. ile Züleyha İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Fetö’nünşirketlerinde çalışan Muharrem İ. ve Yusuf A. hakkında soruşturmanın devam ettiği, şüphelilerin Konya ve İstanbul'a gönderildiği öğrenildi. Şüphelilerden Hacer Ç.'nin gözaltı işleminin devam ettiği öğrenildi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ