Restorasyon çalışmaları devam ediyor

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çeşitli bölgelerde bulunan tarihi çeşmelere yapılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 3.08.2018 18:05:00 0
Restorasyon çalışmaları devam ediyor

Tarihi çeşmelere yapılan restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye tarafından hazırlanan “Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu” doğrultusunda ilk etapta 4 tarihi çeşme için restorasyon çalışması planlandığını ve diğer çeşmelerle ilgili olarak gerekli izinleri beklediklerini belirtti.

 

"TARİHİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ"

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Tarihimizi gün yüzüne çıkarabilmek için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında tarihi çeşmelerimizi de yeniden işler hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak Hacı Hamam Sokak üzerinde yer alan Gazi Çeşmesi (Tavanlı) ve Doğanca Evi yakınlarındaki Hastane Çeşmesi'ni yeniden kullanıma sunmak üzere restorasyon çalışmalarına başladık. Restorasyon çalışmalarının ardından alanda peyzaj çalışmaları yapılacak ve bölge aydınlatılacak. Tarihi çeşmelerimizden eskiden olduğu gibi yeniden su akacak ve halkımızın kullanımına açılacak. Bu iki tarihi çeşmemizi restore edip hizmete sunduktan sonra şehrimizdeki diğer çeşmelerimizin de restore edilebilmesi için çalışmalara başlayacağız" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ