Sakarya kiralık daire fiyatları 588 TL'den başlıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 990 bin 214 nüfusa sahip olan Sakarya, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli bölümünde yer alıyor.

GÜNDEM 3.08.2018 16:11:00 0
Sakarya kiralık daire fiyatları 588 TL

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 990 bin 214 nüfusa sahip olan Sakarya, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli bölümünde yer alıyor.

İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'den sonra Marmara Bölgesi'nin en büyük beşinci şehri olan Sakarya’nın ekonomisi tarım ve sanayiye dayanıyor. Doğal güzellikleri ve tarihi yapısı ile öne çıkan Sakarya, İstanbul-Ankara arasındaki konumuyla dikkat çekiyor. Metropol şehirlere yakın bir lokasyonda olan Sakarya’yı öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Sapanca Gölü, Karasu Plajı, Doğançay Şelalesi, Sakarya Park, Poyrazlar Gölü, Deprem Müzesi ve Seyir Terası. Türkiye’nin yaşanabilir şehirlerinden Sakarya’da satılık ve kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, Sakarya kiralık daire fiyatları ne kadar? Son bir yılda Sakarya’da kiralık daire fiyatları ne kadar değişti? İşte Sakarya’da kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

Sakarya kiralık daire fiyatları 588 TL başlıyor!

Sakarya kiralık daire fiyatlarının pek çok yere göre daha uygun olması kiralık daire talebini artırıyor.  Şehirde her bütçeye göre, farklı konut tiplerinin bulunduğu kiralık daire alternatifi mevcut. Ayrıca bölgede Sakarya Üniversitesi’nin yer alması kiralık daire arayışını hızlandıran nedenlerin başında geliyor.  Zingat.com Bölge Raporu 2018 Haziran ayı verilerine göre, Sakarya kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 588 TL, maksimum 980 TL arasında değişiyor. 2017 yılında bölgede ortalama kira fiyatı 790 TL iken, bu yıl 784 TL olarak ölçümleniyor. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 21 yıl olarak hesaplanıyor.

Adapazarı kiralık daire fiyatları ne kadar?

Marmara Bölgesi’nin dikkat çeken şehirlerinden Sakarya’da Adapazarı, Serdivan, Akyazı, Erenler, Hendek, Karasu, Geyve, Arifiye, Sapanca, Pamukova, Ferizli, Kaynarca, Kocaali, Söğütlü, Karapürçek ve Taraklı olmak üzere toplam 16 ilçe bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Adapazarı, en az nüfuslu ilçesi ise Taraklı oldu.  Zingat.com Bölge Raporu 2018 Haziran ayı verilerine göre, Sakarya’nın en kalabalık ilçesi Adapazarı’nda ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı en düşük 536 TL, en yüksek 894 TL olurken, ortalama kira fiyatı 715 TL olarak belirtiliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi de Sakarya gibi 21 yılı buluyor.