Çetin: Başka bir genel başkan arayışımız yok

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, "Genel Başkan Meral Akşener'in aday olmayacağını açıklamasına rağmen, kendisinin partimizin başında olup Genel Başkanımız olarak de

GÜNDEM 1.08.2018 17:02:00 0
Çetin: Başka bir genel başkan arayışımız yok

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, 12 Ağustos’ta yapılacak kurultay öncesi açıklamalarda bulundu.

 

“KARARIMIZ KESİN”

 

20-22 Temmuz tarihleri arasından Afyonkarahisar Sandıklı’da Genel İdare Kurulu Üyeleri, il başkanları, milletvekilleri ve Kurucular Kurulu üyelerinin katılımıyla İYİ Parti 1’inci çalıştayını gerçekleştirdiklerini dile getiren Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin “Partimizin Lideri ve Genel Başkanımız Meral Akşener, Afyon'daki Çalıştayımızın son gününde seçim değerlendirmesi yaparak, ülkemiz siyasetinin pek alışık olmadığı ve diğer siyasi parti Genel Başkanlarına örnek olacak bir davranışta bulunup, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde alınan tüm sonuçların sorumluğunu kabullenmiş, tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki ile seçimli olağanüstü kongre kararı vermiştir. Genel Başkanımız aynı gün twitter aracılığıyla, 12 Ağustos’ta yapılacak olan 2. Olağanüstü Kongrede aday olmayacağı konusunda açıklama yapmıştır. Ancak Partimizin kurucusu-lideri, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in partimizin başında olup Genel Başkanımız olarak devam etmesi kararımız kesindir ve hiçbir şekilde başka bir genel başkan arayışımız ve düşüncemiz yoktur” dedi.

 

“OLUMLU CEVAP ALDIK”

 

Çalıştayın ardından Türkiye’nin her yerinden İYİ Partiye gönül vermiş milyonlarca kişinin Meral Akşener’in İstanbul Beylerbeyin’de bulunan evinin önünde toplanıp 12 Ağustos’ta yapılacak olan olağanüstü kongrede aday olması için çağrıda bulunduklarını anımsatan Çetin “En son 28 Temmuz Cumartesi günü, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve biz de, Türkiye’nin diğer bölgelerinden gelen İYİ Partiye gönül vermiş binlerce kişi ile birlikte Genel Başkanımızın kongrede aday olup partimizin başında olması talebini evinin önünde kendisine bildirdik. Genel Başkanımızdan olumlu cevap aldık” dedi.

 

TEK ADAY OLARAK GÖSTERİLECEK”

 

Meral Ekşener’in 30 Temmuz’da görevinin başında genel merkezde Divan Toplantısı yaptığını dile getiren Yusuf Çetin “İYİ Parti üst kurul delegeleri, Genel Başkanımızı, 12 Ağustos 2018’de yapılacak kongrede tek aday olarak gösterecektir. Bizler İYİ Parti Kapaklı İlçe teşkilatı olarak Kongreden sonra  Genel Merkezimizin alacağı kararlar  doğrultusunda gerekli revizyonları yapıp 2019 Mart ayında yapılacak olan  yerel seçimlerin çalışmalarına devam edeceğiz. Tüm Türkiye gibi Kapaklı’nın da İYİ Parti Kadroları tarafından yönetilmeye ihtiyacı vardır” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU