Ad ve soyad değişikliği için 145 başvuru

7039 sayılı yasa kapsamında ad ve soyadını değiştirmek için 145 kişi Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu. Bu başvurulardan 134'ü İlçe İdare Kurulu tarafından değer

GÜNDEM 1.08.2018 16:59:00 0
Ad ve soyad değişikliği için 145 başvuru

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında vatandaşların Soyadı Kanunu'na aykırı olan, umumi edebe uygun olmayan, küçük düşürücü veya gülünç olan soyadları, yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklı anlam değişikliği bulunan ad ve soyadlarını mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurullarının vereceği kararla bir defaya mahsus değiştirebiliyor.

 

 

AD VE SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN 145 KİŞİ BAŞVURDU

 

 

Çerkezköy’de de bugüne kadar 145 kişi  7039 Sayılı Yasa kapsamında ad ve soyad değiştirmek için Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurdu. Bu başvuruların 134’ünün İlçe İdare Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlandığını belirten yetkililer 11 kişinin talebinin ise değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti. 

 

 

İŞTE O İSİM VE SOY İSİMLER

 

 

Çerkezköy’de vatandaşların değiştirmek için başvurduğu başlıca isimler “Muhteber, Zübeyda, Ümüt, İmran, Selgi, Necdat, İsmayil, Aptullah, Nürettin, Mintaz, Durnatel, Mehmetemin, Gezal, Enis, Esme, Halile, Sümeyya, Fatmana, Güllizar, Abüdün, Ğazi, Ede Naz, Hürü, Sercan, Zeytin, Hamide Simal, Remazan, Mukayil, Sünkar, Zeynap, Şekirnaz, Şemsi, Mehriban, Rabiye,  Filli, Tüba, Zede, Yunis, Alitura, Deste, Fahat, Güllü, Zöhre” olurken; vatandaşların değiştirmek için başvurduğu başlıca soy isimler ise “Özdiğer, Sarey, Öküzcüoğlu, Çoşkun, Dörtgöz, Dana, Bingöl O, İrmak, Top, Yaşkıç, Düdükçü, Çalişir, Öküzcü, Daşdemir, Aldındağ, Nesih, Duraç, Çıplak, Terli ve Kosuva” oldu. 

 

 

EHLİYET İÇİN BİN 709 BAŞVURU

 

 

2 Nisan tarihinden itibaren Nüfus Müdürlükleri tarafından yapılan sürücü belgesi ve pasaport işlemleri kapsamında da Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından 2 Nisan-30 Temmuz tarihleri arasında bin 709 vatandaşın sürücü belgesi işlemi, 661 vatandaşın da umumi pasaport başvurusu alındı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU