Borç yapılandırmada süre uzatıldı

Yapılandırma için 31 Temmuz'da sona ereceği duyurulan başvuru süresi Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 27 Ağustos'a kadar uzatıldı.

GÜNDEM 31.07.2018 18:44:00 0
Borç yapılandırmada süre uzatıldı

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanuna ilişkin başvuru süresi uzatıldı.

 

 

27 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

 

 

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer yayımlanan kararda,"11/5/2018 tarihli ve 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 2, 3,4, 7 ve 8 inci maddeleri ile 10 uncu maddesinin altı, yedi ve sekizinci fıkralarından yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru, bildirim ve beyan sürelerinin 27/08/2018 tarihine (bu tarih dâhil) kadar uzatılmasına, aynı Kanunun 9 uncu maddesinin on yedinci fıkrası gereğince karar verilmiştir." denildi.

 

 

NELERİ KAPSIYOR

 

 

Süre uzatımı kararı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen, dava, inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan alacaklarla kesinleşmiş Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve eksik işçilik prim tutarlarıyla kesinleşmemiş idari para cezalarını kapsıyor.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ