Gürkan: Belediye bu topu kucağına almayacak

Şehir merkezinde başıboş dolaşan atlarla ilgili konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Sokak hayvanları belediyelerin yetki alanındadır. At, sokak hayvanı değildir. Başıboş atlarla Tarım

GÜNDEM 31.07.2018 15:31:00 0
Gürkan: Belediye bu topu kucağına almayacak

Tarım İl Müdürlüğü bu anlamda başıboş atlarla ilgili topu sürekli belediyeye attığını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Belediye bu topu kucağına almayacak, bunu ısrarla söylüyorum. Şunun farkındayım. Vatandaş bu konunun muhatabının Tarım İl Müdürlüğü mü belediye mi olduğunu bilmez, bu vatandaşı da ilgilendirmez. Ama bu ihale sürekli bize kalıyor, onu da biliyorum. Ama inatla ve ısrarla o başıboş atların durumunun Tarım İl Müdürlüğü yetkisinde olduğunu söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Onlar da görevini yapsın belediye gibi” dedi.

 

 

HERKES GÖREVİNİ YAPSIN

 

 

Bugüne kadar mesela sokak köpekleriyle ilgili kimseye bir görev tebliğ etmediğini söyleyen Gürkan “Çünkü benim görevim. Ama herkes de görevini yapsın. Başıboş atlarla Tarım İl Müdürlüğü ilgilenmek zorundadır. Bu konudaki şikayetler de oraya yapılmalıdır” dedi.

 

 

“BELEDİYENİN TEK BAŞINA ÇÖZEBİLECEĞİ BİR SORUN DEĞİL”

 

 

Belediye tarafından yeni açılan Güney Çevreyolu’ndaki hurdacıların konusuna da değinen Gürkan, hurdacıların bulundukları yerden başka bir alana taşınması için yer belirlediklerini, ancak Toprak Koruma Kurulu’nun bu alanda plan ve proje yapmalarına izin vermediğini kaydetti. Kendisinin bu konudan rahatsız olduğunu belirten Gürkan, İl Emniyet Müdürlüğü’nün de hurdacıların kaldırılması talebinin olduğunu söyledi. Bunun sadece belediyenin tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını söyleyen Gürkan “İkincisi Edirne’deki bütün kamu kurumlarının bu işte birlikte hareket etmesi gerekiyor. Birbirine destek olması gerekiyor. Ama siz belediyenin yaptığı planlamayı reddederseniz belediyenin yapabileceği bir şey kalmıyor” dedi. Uzun zamandır Cumartesi pazaryerinde sıkıntılar yaşandığına da dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Cumartesi günü pazarcı esnafı ile buluştuklarını ve konuyu ele aldıklarını belirtti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ