Plastik şişe toplama istasyonları hizmete sokuldu

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 100. Yıl Mahallesi'ne 2 adet, Altınova Mahallesi'ne 1 adet ve Kumbağ Mahallesi'ne 2 adet olmak üzere toplam 5 plastik şişe to

GÜNDEM 31.07.2018 14:59:00 0
Plastik şişe toplama istasyonları hizmete sokuldu

Plastik şişe atıklarının kaynağında ayrıştırılmasının önemine dikkat çeken

 

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri “Sahada bulunan geri dönüşüm ekipmanlarımızı yenilemeye ve çoğaltmaya başladık. 30.07.2018 tarihi itibari ile Kumbağ 2 adet, Altınova Sahil 1 adet, 100. Yıl 2 adet olmak üzere pet şişe şeklinde tasarımı ile dikkat çeken 5 adet plastik ambalaj ayrıştırma istasyonu yerleştirildi” dedi.

 

 

DOĞADA 400 YILDA YOK OLUYOR

 

 

Plastik pet şişelerin doğada yok olma süresinin yaklaşık 400 yıl olduğunu belirten yetkililer “Bu sebeple sürdürülebilir bir temiz çevre için plastik atıklarımızın kaynağında ayrıştırılması son derece önemlidir. Ayrıca pet şişelerin ekonomik değeri de bulunmaktadır. Plastik atıklar kaynağında ayrıştırılarak toplandığında hammadde haline getirilip yeniden çeşitli ürünlerin yapımında kullanılabilmektedir. Kullanılmış bir pet şişeden yağmurluk, oyuncak, birçok plastik mutfak eşyası gibi günümüzde de sık sık kullanılan ürünler yeniden üretilebilmektedir. 2.5 litrelik bir plastik şişe geri kazanılıp üretimde kullanıldığında 6 saat boyunca 60 Watt elektrik enerjisi tasarrufu sağlanmakta olup, 25 adet geri kazanılmış pet şişeden bir plastik mont elde edilebilmektedir” dedi.

 

 

GERİ DÖNÜŞÜM KAFESLERİ YERLEŞTİRİLDİ

 

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da “Belediye olarak dönüştürülebilen atıkların tamamının geri kazanılması için bütün imkânlarımızla çalışıyoruz. İşe kendimizden başladık. Resmi kurumlar, özellikle kâğıt ve plastik atıkların yoğun olarak üretildiği yerlerdir. Süleymanpaşa Belediyesi, geçtiğimiz aylarda dâhil olduğu “Sıfır Atık” projesi kapsamında, tüm birimlerinde kâğıt, cam, plastik ve metal atıklarını ayrı olarak biriktirmekte ve geri dönüştürülmesini sağlamaktadır. Kentimizde de bu bilincin yerleştirilmesi ve geri dönüşümlü atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanması amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Kâğıt ve cam atıkların ardından plastik atıkların geri dönüştürülmesi için de bir adım attık ve şimdilik 100. Yıl, Altınova ve Kumbağ Mahallelerimizden başlayarak şişe şeklinde geri dönüşüm kafesleri yerleştirildi. Bu istasyonlar, cam ve kâğıt istasyonlarımızın yanlarına yerleştiriliyor. Böylece geri dönüşüm sistemimiz günden güne genişlemeye devam ediyor” dedi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN