Kurban satış yerleri belirlendi

Kapaklı'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurulacak olan geçici kurban satış yerlerinin belirlendiği açıklandı. Kurban satış yerinin her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Mahallesi, Aşıklar

GÜNDEM 31.07.2018 13:00:00 0
Kurban satış yerleri belirlendi

Kapaklı'da kurban bayramına sayılı günler kala geçici kurban satış yerlerinin bu yılda Atatürk Mahallesi, Aşıklar Sokak'ta kurulacağı belirlendi.

 

 

6 AĞUSTOS TARİHİNDE BAŞLAYACAK

 

 

Anadolu’dan Trakya’daki iller ile İstanbul ili Avrupa yakasına ,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Trakya’ya yapılacak Canlı Kurbanlık Hayvan sevkleri genelgeleri kapsamında uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvan sevklerine  6 Ağustos 2018 tarihinden itibaren başlanabileceği bildirildi. Kurban satış yerlerine getirilen kurbanlık hayvanların il içi hareketlerinde sığır cinsi hayvanlarda pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda nakil belgesi; iller arası hareketlerinde ise veteriner sağlık raporları, pasaport-nakil belgeleri kontrol edilerek belgeleri tam olanların  6 Ağustos 2018 tarihinden itibaren girişine izin verileceği bildirildi.

 

 

KİRA İÇİN ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NE BAŞVURULMALI

 

 

Küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış hayvanların kurban satış yerlerine girişlerine müsaade edilmeyeceğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde 2018 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ ve komisyon kararları çerçevesinde kontrol ve denetim yapılacaktır. Geçici kurban satış yerinden yer kiralamak isteyen vatandaşlarımız evrakları ile birlikte Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi. Sözlerine devam eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi belediye olarak bütün tedbirleri aldık ve görevli birimlerle çalışacağız" dedi. Kurban kesiminin bir ibadet olduğunu söyleyen Mandalı, "Bu ibadetin nasıl ve ne şekilde yerine getirileceğini zaten dinimizce tek tek belirtiliyor. Belediye olarak da biz bu yönde gerekli tedbirlerimizi aldık. Halkımızın rahat, temiz, hijyenik ve huzur içerisinde kurbanlarını alabilecekleri ve kesebilecekleri ortamlar oluşturduk, ayrıca Veteriner denetimleri İlçe Tarım Müdürlüğü, İlgili bakanlık personelleri ve Kapaklı Belediyesi işbirliği ile yürütülecek" dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ