Zafer coşkusu konserlerle taçlanacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl ilki düzenlenecek olan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat

GÜNDEM 30.07.2018 17:56:00 0
Zafer coşkusu konserlerle taçlanacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan festivalde Canan Şimşek, Manuş Baba, Yeni Türkü ve Sıla, sevilen şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirecek.

 

 

İLK GÜN SILA SAHNE ALACAK

 

 

Festival 30 Ağustos’ta saat 20.30’da Belediye Meydanından Pazar Yeri alanına kadar düzenlenecek olan Fener Alayı yürüyüşü ile başlayacak. Fener Alayı Yürüyüşünün ardından saat 21.30’da Sıla sahne alacak. Kapalı Pazar Yeri yanında düzenlenecek olan konserde Çerkezköylüler Zafer Bayramını da kutlayacak.

 

 

YENİ TÜRKÜ SAHNE ALACAK

 

 

Festivalin ikinci günü ise Belediye Meydanında resim, çini sergileri ve ebru workshop çalışmaları ile yapılacak. Akşam saat 18:00’da da Tepe Piknik Alanı’nda Şubadap Konseri verilecek. Belediye tarafından sünnet ettirilen çocuklar için de çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Etkinlikler boyunca çocuklara patlamış mısır ve dondurma ikramı yapılacak. Festivalin ikinci günü saat 21:30’da Kapalı Pazar Yeri yanında düzenlenecek olan konserde de , ünlü müzik grubu Yeni Türkü sahne alacak.

 

 

KADINLAR İÇİN MATİNE

 

 

Festivalin üçüncü gününde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 10.00’da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenecek olan geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası açılışı yapılacak. 13.00 – 17.00 saatleri arasında Belediye Meydanında düzenlenecek olan resim, çini sergileri ve ebru workshop çalışmalarının ardından saat 15:00’da da Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda Kadınlar Matinesi düzenlenecek.

MANUŞ BABA KONSER VERECEK

Keşkek ikramının da yapılacağı etkinlikte saat 16.00’da Canan Şimşek sahne alarak birbirinden güzel şarkılarını Çerkezköylü kadınlar için seslendirecek. Veliköy Düğün Salonu’ndaki program çeşitli yarışmalar, hediye dağıtımı ve çekilişlerle sona erecek. Festivalin 3’üncü gününde saat 21:30’da Kapalı Pazar Yeri yanındaki alanda düzenlenecek olan konserde ise Manuş Baba sahne alacak.

 

 

BİSİKLET VE UÇURTMA ŞENLİKLERİ DÜZENLENECEK

 

 

Festivalin 4’üncü gününde ise saat 14.00’da Belediye Meydanında bisiklet şenliği start alacak. Bisiklet Kortejinin Kuşbahçe mevkiinde toplanmasının ardından etkinlikler saat 16.00’da başlayacak olan geleneksel Uçurtma Şenliği ile devam edecek. Burada katılımcılara ücretsiz uçurtma dağıtılacak ve sucuk ekmek ikramında bulunulacak. Çerkezköy Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Festivali, 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular için düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak. 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri boyunca Belediye Meydanında Çerkezköy Şehir Orkestrası tarafından konser verilecek. Ayrıca yine 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri boyunca Atatürk İlkokulu bahçesinde Sokak Basketbolu turnuvası düzenlenecek.

 

 

Haber / Özge MERİÇ