Kıyafetler ihtiyaç sahiplerini bekliyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2014 yılında faaliyete geçirilen Giysi Kumbaraları uygulaması devam ediyor. Vatandaşların ihtiyaç fazlası kıyafetlerini getirdiği Giysi Kumbaralarında toplanan kıyafetler D

GÜNDEM 30.07.2018 17:45:00 0
 Kıyafetler ihtiyaç sahiplerini bekliyor

2014 yılında Süleymanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan Giysi Kumbaraları uygulaması kapsamında toplanan kıyafetler Dost Eli Giyim Mağazası’nda ücretsiz olarak yıkanıp ütülenerek yeni sahiplerine teslim ediliyor.

 

TÜM KIYAFETLER SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

 

Ayakkabıdan oyuncağa, günlük kıyafetlerden özel giysilere, takım elbiseden gelinliğe kadar onlarca kıyafetin Dost Eli Giyim Mağazası’nda yeni sahiplerini beklediğini dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Vatandaşlarımız küçülen giysilerini Giysi Kumbaralarına ya da Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze getiriyor. Bize ulaşan tüm kıyafetler yıkanıp ütülendikten sonra Sosyal Yardım İşleri Mağazamızda sanki ilk sahibini bekliyor gibi dar gelirli vatandaşlarımızı bekliyor. Bu çalışmamız ile aslında vatandaşlarımız arasında köprü görevi görüyor, herkesin mutlu olması için çalışıyoruz” dedi. Kıyafet vermek isteyen vatandaşlara seslenen Eşkinat, “Dost Eli Giyim Mağazamız ile ilgili tek bir sıkıntımız var. Maalesef çok fazla kullanılmayacak boyutta eskimiş ya da hasar almış kıyafet de bizlere ulaşıyor. Vatandaşlarımızdan talebimiz kendilerine küçük gelen, herhangi bir yerinde sorun olmayan kıyafetleri bizlere göndermesi. Bu sayede dar gelirli vatandaşlarımız istedikleri kıyafetleri ücretsiz alarak yeni gibi giyebilir. Burası Tekirdağ’ın kalbi Süleymanpaşa, sosyal belediyecilikle büyüyen mutlu bir aile. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HİZMET VERİYOR

 

 

Dar gelirli vatandaşların yararlanabileceği Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Giyim Mağazası'nın, Eski Cami Ortacami Mahallesi Soğukkuyu Mevkisi Soysal Sokak No 11’de hafta içi saat 08.00 – 17.00 arası Süleymanpaşalılara hizmet verdiği belirtildi. Kıyafet bırakmak isteyen vatandaşların, kıyafetleri aynı adrese bırakabileceği gibi 100. Yıl Mahallesi İtfaiye yanı ya da Baykallar Migros karşısındaki Giysi Kumbaraları'na ulaştırabileceği de kaydedildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN