80 farklı hayal 80 ayrı resim

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bulunan Hayal Evi Projesi'nin öğrencileri fotoğraf sergisini Fethiye'de açtı. İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk öncülüğ

GÜNDEM 29.07.2018 17:40:00 0
80 farklı hayal 80 ayrı resim

Seydikemer Kabaağaç İlkokulu'nda Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü'nün Başkanı  Kaan Ertürk, Fethiye Galatasaraylı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Önder ve Seydikemer Kabaağaç İlkokulu Müdürü Yelda Leblebici'nin ortak çalışması ile yürütülen Hayal Evi Projesi'nin resim sergisi Fethiye'de açıldı. Açılışına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, ile yaklaşık 200 kişi katıldı. Sergide öğrencilerin hayalleri anlatılırken 80 öğrencinin 80 farklı hayali tek tek 80 fotoğrafta Kaan Ertürk tarafından tanıtıldı.

 

"HAYALLERİNİ HATIRLAMALARINI SAĞLAYACAK"

 

80 farklı hayalin 80 fotoğrafta tanıtıldığı 'Bizim Hayallerimiz' sergisinin fotoğraf çekimi bu yılın Nisan ayında gerçekleştirildi. Bu sergi ile Hayal Evi Projesi hakkında farkındalık yaratmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amaçlandı. Sergiyi ziyarete gelen öğrencilerin kendi fotoğraflarını gördüklerindeki şaşkınlık ve mutlulukları dikkatlerden kaçmadı. Açılış konuşmasını yapan Kaan Ertürk, fotoğraf sergisinin projenin devamlılığı için önemini vurgulayarak, "Bu projeyi hayata geçirirken benim için en önemli şeylerden biri bu projeyi öğrenciler için kalıcı kılmaktı. Bu projenin kalıcılığını sağlamak için fotoğraflardan daha iyi bir yöntem düşünemedim. Kendim İstanbul'da kimi fotoğraf proje ve sergilerinde yer almış olduğumdan Hayal Evi Projesi'ne de fotoğraf yönünü eklemeye karar verdim. Bu yolda ilerledikçe fark ettim ki, çektiğim fotoğraflar projeyi sadece kalıcı yapmayacak, aynı zamanda öğrencileri hayallerine yönelik adımlar atma konusunda teşvik edecek ve belki bundan yıllar sonra öğrencilerin evlerinin veya ofislerinin bir köşesinde hayallerini anlattıkları fotoğrafları veya sergi kitabını bulup gülümseyerek çocukluklarını ve masum hayallerini hatırlamalarını sağlayacaktı" dedi.

 

HAYAL EVİ PROJESİ

 

Hayal Evi Projesi'nin öğrencilerin hayallerini keşfedip farklı ilgi alanlarını deneyebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlayan bir proje olduğunu söyleyen Kaan Ertürk, "Proje kapsamında Seydikemer Kabaağaç İlkokulu'na tabanı 40 metrekare ve doğal ahşap malzemeden yapılmış Hayal Evi isimli ek bir bina inşa edilmektedir. Bu binanın içi bilgisayarlar ve akıllı tahtalar gibi teknolojik ekipmanlar, boya malzemeleri ve kitaplar ile doldurulacaktır ve öğrencilerin hayallerine doğru çalışacakları bir ortam oluşturacaktır.  Projenin sürdürülebilirliği ve Hayal Evi öğrencilerinin hayallerini hiç unutmaması adına 'Bizim Hayallerimiz' fotoğraf Sergisi organize edilmiştir. Hayal Evi binasının inşaatı son hızla devam etmekle beraber bu bina Eylül ayında öğrencilerin kullanımına sunulacaktır" dedi.

 

Haber /  Ayşenur AYDIN