Su taşkını mağduru Yanıkağıllılar feryat etti

Trakya'yı uzun süreli etkisi altına alan yoğun yağışlar, KapaklıYanıkağıl'da da dere taşkınlarına yol açtı. Taşan dereler, mahallede bulunan 7-8 evin sular altında kalmasına yol aça

GÜNDEM 29.07.2018 17:35:00 0
Su taşkını mağduru Yanıkağıllılar feryat etti

Geçtiğimiz Cuma günü yoğun yağış nedeniyle Yanıkağıl Mahallesi’nde derenin ve kanalizasyonun taşması ile 7-8 ev kullanılamaz hale geldi.

 

7-8 EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

 

Evleri kullanılamaz hale gelen mahalleli bu durumun sıkça yaşandığını belirtirken olaya tepkisini dile getirdi. Yıllardır hiçbir yetkilinin altyapı çalışmaları ile yeterince ilgilenmediğini dile getiren mahalleli, seslerinin duyurulmasını ve konu ile ilgilenilmesini istedi. Derenin ıslahı için imza toplayarak Kapaklı  Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini belirten mahalleli, geçtiğimiz ay tekrar imza toplandıklarını fakat öncekiler gibi buna da hiçbir cevap alamadıklarını ifade etti.

 

“13 YIL ÖNCE ÇOCUĞUNU DEREDE KAYBETTİ”

 

Yanıkağıl’da su baskını sonrası, 13 yıl önce yaşanan bir hikâye de açığa çıktı. Evini su basan Yanıkağıl Mahallesi sakinlerinden Aslıhan Canbulat, derenin 13 yıl önce yine yağış sebebiyle taştığını ve o taşkında çocuğunun derede boğulduğunu dile getirdi. Alınan bilgilere göre Aslıhan Canbulat’ın vefat eden oğlu Sedat Canbulat 13 yıl önce taşan derenin kenarından kayan toprak sebebiyle dereye düştü. Suda sürüklenen Canbulat mahalleyi birbirine bağlayan taş köprünün altına sıkıştı. Yapılan müdahalelere rağmen sudan çıkmayı başaramayan Canbulat feci şekilde can verdi. Olay hakkında konuşan anne Canbulat “Yetkililer oğlumu kaybettiğimde de hiçbir şey yapmadılar, 13 yıl boyunca da hiçbir şey yapmadılar. Ben oğlumu kaybettim. Artık bu dereyle mahallenin diğer sorunlarıyla ilgilensinler. Sesimizi duysunlar” diye yetkililere seslendi.

 

“EVİM VE EŞYALARIM HEBA OLDU”

 

Mahalle sakinlerinden Yeter Karahan da “Bir yağmurda evim ve içindeki eşyalarım heba oldu. Dere açılsın feryadımız duyulsun” diyerek her sene bu sorunu yaşadıklarını ve çözüm istediklerini belirtti. Maddi zararlarının büyük olduğunu söyleyen Karahan “Mahalle sorunlarımız bununla da bitmiyor. Çocuklarımız kışın okula gidemiyor. Yollarımız çok kötü. Her dere taşkınında yollarımız daha kötü oluyor” diye feryat etti.Evinin bütün odalarını ve bahçesini su basan Karahan, evine girebilmek için evinin bahçesinden kapısına kadar uzattığı merdiveni kullanıyor.

 

“MUHTARLARIMIZ MAHALLENİN SORUNLARI İLE İLGİLENMİYOR”

 

Su baskını dolayısıyla mağduriyet yaşayan mahalle sakinleri, köylerinin mevcut muhtarlarının mahalle sorunları ile yeterince ilgilenmediğini, eski muhtarlardan ismini vermek istemedikleri bir mahallenin ise bu sorunları dile getiren mahalle sakinlerine “Derenin yanına biz mi ev yapın dedik” dediğini söyledi. Mağdur mahalle sakinlerinin gözleri en yetkili kişiyi ararken muhtarlarının olay yerinde olmadığını ifade etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ