İtalya'da Kapaklı'yı temsil etti

Kapaklı Kent Konseyi Folklor Ekibinin İtalya Rimini'de düzenlenen Halk Oyunları Festivali'ne katılarak başarılı bir şekilde hem Kapaklı'yı hem de ülkemizi temsil ettiğini belirten Kapaklı Bele

KÜLTÜR SANAT 27.07.2018 11:18:00 0
İtalya

Kapaklı Kent Konseyi Folklor Ekibi İtalya Rimini’de düzenlenen Halk Oyunları Festivali'ne katıldı.

 

 

“GURUR DUYUYORUM”

 

 

Folklor ekibinin, Türk gelenek ve göreneklerinin  bir parçası olan folklor ile Kapaklı’yı ve ülkemizi temsil ettiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “İtalya’da Kapaklı’mızı temsil ederek festivalde sahne alan Kapaklı Kent Konseyi Folklor ekibi ile gurur duyuyorum” dedi.

 

 

"BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ"

 

 

Folklor ekibinin diğer katılımcı ülkelerle kültür alışverişinde bulunarak hem Türk kültürünü onlara tanıtma, hem de onların kültürünü tanıma fırsatı elde ettiğini söyleyen Başkan Mandalı “Folklor ekibimiz kültürümüzü en iyi şekilde tanıtarak Türkiye’yi ve Kapaklı’yı da başarıyla temsil etti. Böyle festivaller sadece bir halk oyunu olmasının yanı sıra aynı zamanda evrensel olan birçok değeri de içinde barındırıyor” dedi.

 

 

DÜNYA BARIŞI İÇİN DE ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYOR

 

 

Toplumların kendi kültürel değerlerini sergiledikleri bu oyunların, dünya barışı için de önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Mandalı “Kapaklı Kent Konseyi folklor ekibimiz ile gurur duyuyoruz. Tüm ekibimizin emeğine ve yüreğine sağlık”  diye konuştu.

 

 

Haber / Özge MERİÇ