Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavları devam ediyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM firması işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgesi Makine Bakımcı Seviye 4 Sınavı yapıldı. İlk olarak teorik sınav ve sonrasında performans sınavlarının yapılmasÄ

GÜNDEM 24.07.2018 11:31:00 0
 Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavları devam ediyor

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanun'unda yapılan değişiklik sonucu, Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin zorunlu hale gelmesi üzerine Çorlu'da MEYBEM A.Ş tarafından Çorlu TSO işbirliği ile belge almak isteyen adaylara yönelik sınav yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilecek.

 

 

81 MESLEKTE İŞSİZLİK SİGORTASI FONU TARAFINDAN KARŞILANACAK

 

 

Makine alanında yapılan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınav sonucunda başarılı olan adayların sınav ücretlerinin İşsizlik Fonu'ndan kendilerine iade edileceğini belirten Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır. Makine alanında ilçemizdeki sınavı gerçekleştirdik. Üye firmalarımızda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 81 meslekte, sınav ücretlerinin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan sağlanacağı açıklandı.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN