Yeterlilik Belgesi Alımında Kolaylık

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş., Mesleki Yeterlilik Kurumu - sınav ve belgelendirme konusunda işbirliği yapacak.

GÜNDEM 22.07.2018 17:28:00 0
Yeterlilik Belgesi Alımında Kolaylık

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş., Mesleki Yeterlilik Kurumu - sınav ve belgelendirme konusunda işbirliği yapacak.

İNDİRİM YAPILACAK

Çorlu TSO ile firma arasında işbirliği protokolü imzalandı. Oda üyeleri odadan alınacak “Faaliyet Belgesi” ile QA Alberk Technıc Uluslararası Teknik Kontrol Ve Belgelendirme A.Ş.’ye başvurmasının ardından sınav programı ve tarihleri belirlenecek. Ayrıca Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı üye firmalara kesinleşmiş liste fiyatı üzerinden 100 TL indirim yapılacak.

BELGE ŞARTI GETİRİLDİ

2. el motorlu kara taşıtı ticaretinin, yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılabileceğini ifade eden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, ikinci el otomobil ticareti yapan işletmelerde pazarlama ve satış görevlisi olarak çalışanlara da mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları şartı getirildiğini söyledi.

İL MÜDÜRLÜKLERİ TARAFINDAN VERİLMEYE BAŞLANDI

Yönetmeliğe göre, ikinci el araç alım satımı yapan galericilerin, artık bu ticaretlerini sürdürebilmeleri için mutlaka yetki belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi almaları gerektiğini söyleyen Volkan “Bu belgeler olmadan başkasına ait araçlar alınıp satılamayacak. Alım satım işlemini yapan noterler, galericilerden yetki belgesini ibraz etmelerini isteyecektir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının gördüğü lüzum üzerine ikinci el oto satıcıları için belge zorunluluğu getirildi. Belge zorunluluğuyla galericilik mesleğini gerekli yeterliliğe sahip kişiler yapabilecek. Satış yapacakların odalara kayıt zorunluluğu var. İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden işletmelere yetki belgeleri Mayıs ayı itibariyle ticaret il müdürlükleri tarafından verilmeye başlandı. Firmaların yetki belgelerini alabilmeleri için 'Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı' veya 'Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım Sorumlusu' alanlarından birinden Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerekiyor” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ