Son gün 31 Temmuz

Kapaklı Belediyesi tarafından vergi borcu olan mükelleflerin borçları yeniden yapılandırılıyor. 7143 sayılı yasa kapsamında borçların peşin veya taksitler halinde ödenebileceği ve yasadan yararlanmak iÃ?

GÜNDEM 20.07.2018 14:19:00 0
Son gün 31 Temmuz

Kapaklı Belediyesi tarafından ödenmemiş tüm vergilerin yeniden yapılandırılacağı açıklandı. 7143 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkinyasa, 18 Mayıs 2018 tarihinde, 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi borcu olan mükellefler borçlarını 7143 sayılı yasaya istinaden yeniden yapılandırarak peşin veya taksitler halinde, 6, 9, 12, 18 taksit olarak ödeyebileceği belirtildi.

 

 

VERGİ BORÇLARI TAKSİTLENDİRİLECEK

 

 

7143 sayılı yürürlüğe giren kanun kapsamında yetkililer tarafından yapılan açıklamada; Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi, Ecrimisil Gelirleri, İşgaliye Harçları ve Diğer Harçlar, Katı Atık Ücreti ve Harcama İştirak Payları borçlarının yeniden yapılandırılabileceği kaydedildi. Yasadan yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuruların en geç 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Kapaklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne yapılması gerektiği açıklandı. Peşin ödemelerin son işlem tarihi 1 Ekim 2018 olarak belirtilirken, taksitli olarak yapılandırılan borçların da ilk taksit ödemelerinin 1 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerektiği bildirildi. Kalan taksitlerin ikişer aylık dönemler halinde ödeneceği açıklandı.

 

 

YAPILANMANIN DEVAMI İÇİN BELİRLENEN ŞARTLAR

 

 

7143 sayılı yasa kapsamında oluşturulan yapılandırmanın devam edebilmesi için, ilk iki taksitinin eksiksiz ve süresinde ödenmesi şart olduğu belirtilirken, taksitlerden bir takvim yılında en fazla iki tanesinin ödenememesi halinde yapılandırmanın devam edeceği açıklandı. Ödenmesi gereken taksitlerden birinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarını izleyen taksit ile birlikte ödenmesi şartıyla yasadan yararlanılmaya devam edileceği bildirildi. Kanundan yararlanmak için son başvuru tarihi ise 31 Temmuz 2018 olarak açıklandı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU