O gün günü kurtaranlara, bugün en güzel cevap olacak

Çerkezköy Belediyesi, Kızılpınar'da yapılan altyapı çalışmalarının tamamlandığı 3 cadde ve 137 sokakta sıcak asfalt çalışmalarının startını verdi. Kızılpınar üzerinde

GÜNDEM 19.07.2018 16:04:00 0
O gün günü kurtaranlara, bugün en güzel cevap olacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye ve TESKİ tarafından Kızılpınar’da yapılan altyapı çalışmalarının tamamlandığı 3 cadde ve 137 sokakta sıcak asfalt çalışması başladı.

 

 

“KIZILPINAR’IN YOL SORUNU ORTADAN KALKACAK”

 

 

2018 Yılı Kızılpınar Mahallesi Sıcak Asfalt Yol ve Beton Kaldırım İhalesi’ni 9 milyon 936 bin TL+KDV teklifle kazanan firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmıştı. Firma dün çalışmalarına başlarken, startı ise iş makinesinin direksiyonuna geçen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. Yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım ile Kızılpınar’da 3 cadde ve 137 sokakta 130 bin metrekarelik sıcak asfalt ve 47 bin 100 metrekarelik beton kaldırım yapılacağını dile getiren Başkan Akay “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluk alanı içerisinde kalan 5 caddedeki çalışmalarını, biz de kendi sorumluluğumuz alanında kalan 200’e yakın sokağımızdaki üstyapı çalışmalarını tamamlayarak, Kızılpınar Mahallesi’nin yol problemini tamamen ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

 

 

“AĞUSTOS SONUNA KADAR 190 SOKAKTAN ÇIKACAĞIZ”

 

 

Bu sokaklarda beton ve asfalt çalışmalarını 45 günlük süre zarfında tamamlayacaklarını dile getiren Akay “TESKİ’nin teslim ettiği yerlere başlıyoruz. TESKİ ne kadar hızlı bitirirse asfalt çalışmaları da o kadar erken bitecektir. Bugünden başlayarak Ağustos’un sonuna kadar 190 sokaktan çıkacağız” dedi. Akay, Kızılpınar’daki üst yapı sorununu çok büyük oranda bitirmiş olacaklarını dile getirdi.

 

 

“ÇEKİLEN SIKINTILAR SONA ERECEK”

 

 

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Vahap Akay, ‘Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ çalışmalarında beklediğiniz gibi hızlı gidiyor mu?’ sorusu üzerine “Onların da ihalelerinde bazı aksamalar oldu. Geçte olsa çalışmalara başladılar. Kısacası çalışmalar başladığı için sorun da görünmüyor. Büyükşehir Belediyesi kendine kalan kısımları, biz de bizim bölgemizi sıkıntısız bir şekilde bitireceğiz. Bayrama kadar 45 günlük sürede yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. İnşallah da bu çekilen sıkıntıların sonuna gelmiş olacağız” dedi.

 

 

“ÜSTYAPI İÇİN CİDDİ ENERJİ SARF EDİYORUZ”

 

 

Alt yapı yapmanın kolay mesele olmadığını kaydeden Akay “Kızılpınar Mahallesi’nde 100 kilometre kazı oldu. 100 kilometre kazı olurken, vatandaşlar çile çekerken, günü kurtarmak için siyaset yapan arkadaşlar oldu” dedi. Akay, “Kızılpınar’ın yağmur suyu hatları yenilendi, kanalizasyon alt yapısı ayrıldı ve kollektör hattına bağlandı. Üst yapı için ciddi enerji sarf ediyoruz. O gün, günü kurtaranlara bugün en güzel cevap olacaktır” dedi.

 

 

“SIKINTILI ZAMANLARI VATANDAŞLARIMIZA UNUTTURACAĞIZ”

 

 

Nüfusu 42 bin olan Kızılpınar’ın ciddi bir göç aldığını kaydeden Akay, “Durmadan bugünlere kadar geldik. Alt yapıdaki sıkıntılı zamanları da vatandaşlarımıza unutturacağız. Bu noktada da inşallah o sıkıntıları unutacak ve güzel günlere kavuşacaktır. Başlayan sıcak asfalt çalışmaları kapsamında Kızılpınar Mahallesi’nde altyapısı tamamlanan 3 cadde ve 137 sokakta 130 bin metrekarelik sıcak asfalt ve 47 bin 100 metrekarelik çelik kalıplı beton kaldırım yapılacak” dedi.

 

 

“YAPILAN ÇALIŞMALARA GÖZ ATSINLAR”

 

 

Kendisini Kızılpınar üzerinden eleştirenlere de gönderme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Kızılpınar’da çizmelerde çamurlu yollarda gezerek Belediyemizi eleştirdiler. Bu kişiler çizmelerle çamurlu yollarda gezerken alt yapı çalışmaları vardı. Şimdi o arkadaşlar ara sıra gelsinler de Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara göz atsınlar. Çalışmalar bittikten sonra da Kurban bayramından sonra eleştiri yapan arkadaşları Kızılpınar’a davet ediyorum. Eleştirdikleri, ‘hiçbir şey olmaz’ dedikleri Kızılpınar’ı gelip gözleriyle görsünler. Bu yatırım Çerkezköy ve Kızılpınar’da yaşayan vatandaşın tamamına yapılmış yatırımdır” dedi.

 

 

VATANDAŞLARI DİNLEDİ

 

 

Açıklamasının ardından iş makinesinin direksiyonuna geçen Başkan Akay, asfalt çalışmalarının startını verdi. Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Kemal Gümüş, Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli, belediye meclis üyeleri ile birlikte Kızılpınar’da üst yapı çalışmaları devam eden cadde ve sokaklarda incelemelerde bulunan Akay, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kızılpınar Mahallesi’ni de dolaşan Akay vatandaşları da dinledi. 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU