Ergene, bu bölgenin can damarı

Uzunköprü'de Ergene Nehri kıyısında inceleme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ergene Nehri'nin bu bölgenin can damarı olduğunu ifade etti. Kaynağı pırıl pırıl bir suyun, burada s

GÜNDEM 19.07.2018 11:28:00 0
Ergene, bu bölgenin can damarı

Çorlu’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyareti, yaralananlara da geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'ın ardından faciaya neden olan trenin kalkış noktası olan Edirne'nin Uzunköprü ilçesine geçti.

 

 

HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

 

 

Tren faciasında hayatını kaybeden 24 kişinin 12'sinin ailelerinin yaşadığı Uzunköprü'de, ilk olarak Melek Tuna'nın trenin kalkış noktası olan İstasyon yakınında oturan ailesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra diğer aileleri de ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

 

 

ERGENE NEHRİ BU BÖLGENİN CAN DAMARI

 

 

Taziye ziyaretlerinin ardından Trakya'da kirliliği ile gündeme gelen Ergene Nehri kıyısına inen Kılıçdaroğlu, Ergene Nehri'nin bu bölgenin can damarı olduğunu ifade etti. Kaynağı pırıl pırıl bir suyun, burada simsiyah aktığını dile getiren Kılıçdaroğlu “Parlamentoda defalarca araştırma önergesi verdik Ergene'nin temizlenmesi için. Ama maalesef 16 yıldır aynı siyah Ergene gerçeği ile karşı karşıyayız. Parlamento yeniden bir görev üstlenir, yeniden bir araştırma komisyonu ile yürütme organını biraz daha sıkıştırır ve bu suyun temizlenmesi için” dedi.

 

 

BU NEHRİN TEMİZ AKMASI GEREKİYOR

 

 

Eğer bu su temizlenirse bölgeye hayat damarının güçlenerek akacağını söyleyen Kılıçdaroğlu “Yani Ergene bölgede hayat damarı güçlenerek akacak, pirinç tarlaları ve diğer tarım alanları gerçekten de nefes alacak. Herkesin beklediği bu, Trakya'nın beklediği bu, bizim de beklediğimiz bu. Bu güzel ülkede bu nehrin temiz aklaması lazım. Marmara için de, bizim için de, doğa içinde, insanlar içinde. Bütün canlılar için bu nehrin temiz akması gerekiyor” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU