Geleceğine sahip çık

Trakya'da, Kapaklı-Çerkezköy sınırlarında yapılması planlanan termik santralin yanı sıra Kırklareli Dokuzhöyük'te te termik santral yapılması gündeme geldi. Kırklareli Çevre ve Şehir

GÜNDEM 18.07.2018 19:01:00 0
Geleceğine sahip çık

Trakya, Tekirdağ ve Kırklareli’de su, hava ve atık kirliliğinin olduğunu belirten çevre gönüllüsü Hakan Dedeoğlu “Yeni kirleticiler eklenmemelidir” dedi. Termik santrallerin hava, toprak ve su kirliliğine yol açtığını kaydeden Dedeoğlu “Hava kirliliği erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve ölü doğumlara yol açar. Termik Santraller insanların bedensel (solunum, dolaşım vb) kapasitelerini azaltır, Termik Santraller İnsanların hastalığa yakalanmalarını kolaylaştırır. Kalp hastalıkları, KOAH, astım ve kansere neden olur. Termik Santraller İnsanların erken yaşlarda ölmelerine yol açar” dedi.

 

  BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENECEK    

 

40 yıldır, kirletilen Ergene Nehri kirliliğinin yanı sıra Organize sanayi bölgeleri ve enerji üretim alanları ile Trakya’nın, sanayi havzasına dönüştürüldüğünü kaydeden Dedeoğlu “Oysa Trakya bölgesinin ana fonksiyonu tarımsal faaliyetlerdir. Dolayısıyla, bu projeye karşı çıkmak ilk önce insanlık görevidir. Bu proje yapılırsa, bundan sadece yatırımcılar ve sermayedarlar memnun olacaktır” dedi. Dedeoğlu, bu konuyla ilgili 19 Temmuz Perşembe günü saat 21.00 de ise Kırklareli İnece Kültür Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini belirterek “Yerel halkın onayını almamış hiçbir ekonomik girişimin ülkeye yarar getirmesi beklenemez” dedi. Dedeoğlu, vatandaşlara “Geleceğine sahip çık” çağrısında bulundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU