Kadın Girişimciler TOBB'da biraraya geldi

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanları, Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Kadın Girişimciler tarafından Genel Kurul'da yeniden TOBB BaÅ

GÜNDEM 18.07.2018 14:55:00 0
Kadın Girişimciler TOBB

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanları, Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

 

 

MEMNUNİYET DUYDUĞUNU DİLE GETİRDİ

 

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ticaret Bakanı’nın TOBB camiasının içerisinden bir isim olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ilk kabinesini açıkladı. Tarihi önemi bulunan bu kabinede içimizden biri olan Sayın Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanımız oldu. 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulu’nu 500 üye ile kurduğumuz günlerden, kurulumuzun başkan yardımcısının, yeni dönemin ilk Ticaret Bakanı olduğu günlere geldik. Sayın Pekcan’ın Ticaret Bakanı olarak atanması, Kurullarımızın sahip olduğu yüksek itibarın bir göstergesidir. Sayın Pekcan’ın bakanlığının, kadınların ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almasına çok önemli katkılar yapacağına yürekten inanıyorum” dedi.

 

 

81 İLDE 7 BİN KADIN GİRİŞİMCİ

 

 

Türkiye’de kadın girişimci sayısını arttırmak ve mevcut kadın girişimcileri desteklemek için çalışan, en kapsayıcı ve etkili yapının, TOBB Kadın Girişimci Kurulu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2007’de biz bir tohum attık. 81 ilde 7 bin kadın girişimciyi organize ettik. Bu tohum artık tutmuştur. İçimizden çıkan birisi bugün Türkiye’nin ticaretini yönlendirmek üzere Bakanlık koltuğuna oturmuştur. Bu gurur hepimizin”dedi.

 

 

"ORANI YÜZDE 10'A YAKLAŞTI"

 

 

Başkan Hisarcıklıoğlu, "2007 yılında Türkiye’deki tüm işverenler içinde kadınların oranı yüzde 4,5’tu. 2017’de bu oran yüzde 10’a yaklaştı. İşte bu başarı sizindir, sizin eserinizdir.  TOBB camiasının seçilmiş lider kadrolarında da, kadınların sayısında önemli artışlar elde ettiniz. Ama yetmez. Bununla yetinemeyiz. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların, ekonomide erkeklerle eşit düzeye çıkması için daha çok çalışmalı, başarmalıyız. Sizlerin gayretleriyle; Kadınların toplumsal hayattaki konumu daha da güçlenecek, Kadın girişimciler çok daha fazla kaynağa erişecek, Kamu kadın girişimciliğini geliştirmek için çok daha etkin politikaları hayata geçirecek” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ