Dünya turuna çıkan turist hayatını kaybetti

Almanya'dan bisikletle 8 hafta önce dünya turuna çıkan ve Kırklareli'nin Ürünlü Köyü'ne gelen 2 turistin üzerine yıldırım düştü. Meydana gelen olayda 2 turistten 27 yaşındaki Alman uyr

GÜNDEM 18.07.2018 12:51:00 0
Dünya turuna çıkan turist hayatını kaybetti

Almanya'dan 8 hafta önce dünya turuna çıkan Maximilian Fedishe, Kırklareli Ürünlü köyünde üzerine yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

 

YILDIRIM DÜŞTÜ


Balkanlar üzerinden gelen sağanak nedeniyle yağmur ve fırtına Edirne ve Kırklareli'nde etkili oldu. Bulgaristan'dan Dereköy Sınır Kapısı ile Türkiye'ye bisikletle giriş yapan Alman ve Fransız uyruklu 2 turist, Edirne'ye gitmek üzere yollarına devam etti. Kırklareli-Edirne karayolu üzerinde bulunan Ürünlü köyü yakınlarına Kocahıdır Köyü kavşağına 500 metre mesafede 16:30 sıralarında yıldırım düştü. Düşen yıldırımın üzerine isabet etmesiyle turistlerden Alman uyruklu Maximilian Fedishe hayatını kaybederken, Fransız uyruklu Arnaud Guillaume Bruyas yara almadan kurtuldu.

 

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTULAMADI


Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye giden sağlık ekipleri yaralı turistleri Edirne'nin Havsa İlçesi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak durumu ağır olan Alman uyruklu Maximilian Fedishe doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Födisch Maxımılıan'ın cesedi ise Havsa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Fransız uyruklu Arnaud Guillaume Bruyas ise ilk müdahalesinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Arnaud Guillaume Bruyas, bisikletle seyir halindeyken yağmura yakalandıklarını belirterek, "Maximilian Födisch benden yaklaşık 25 metre ileride bisikletiyle gidiyordu. Bir anda arkadaşımın üzerine alev topu gibi bir şey düştü" dedi. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Haber / Ayşenur AYDIN