Rıza Akpınar'dan mutlu haber

Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi'nde yaşayan, ailesi ve hemşehrileri ile birlikten katıldığı piknikte kaybolan 70 yaşındaki Rıza Akpınar'dan 23 saat sonra mutlu haber geldi. Bir yandan jandarma, bir yanda

GÜNDEM 16.07.2018 15:39:00 0
Rıza Akpınar

Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Rıza Akpınar, 2 oğlu ve 1 kızıyla birlikte 15 Temmuz Pazar günü Amasya Sarıalan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kızılpınar’daki Kocameşe Piknik alanında düzenlenen pikniğe katılan Rıza Akpınar, akşam saat 18:30 sıralarında tuvalet ihtiyacı için ayrıldığı piknik alanına bir daha dönmedi.

 


 

 

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİ

 

 

Babalarının bir başkası ile Yanıkağıl’daki evlerine döndüğünü düşünen Şükrü ve Turan Akpınar, eve gittiklerinde babalarının evde olmadığını fark edince güvenlik güçlerine haber verdi. Pazar gecesi başlayan arama çalışmaları dün de aralıksız devam etti. Havadan dron ile aranan Rıza Akpınar, karada da eğitimli köpekler ile arandı. Yüzde 80 oranında görme engeli olan Rıza Taşpınar’ın piknik alanında işletmeciye tuvaletin yerini sorduktan sonra kendisine gösterilen yönün ters istikametine gittiği, tel örgülü setten atlayarak karşıya geçtiği iddia edildi.

 

 

MUTLU HABER GELDİ

 

 

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli 25 kişilik timin görev aldığı arama çalışmalarına Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de 10 kişilik ekip ile destek verdi. Arama çalışmaları dört bir koldan devam ederken, aile de umutla babalarından iyi bir haber almayı bekledi. Beklenen mutlu haber akşam saat 17:30 sıralarında geldi. Rıza Akpınar’ın Gümüşyaka Karakolu’nda olduğu haberi ile telaşlı bekleyiş sona erdi.

Haber / Şaban KARDEŞ