'Demokrasiyi hedef alan bir girişim ve bir insanlık suçudur'

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'nci yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer "15 Temmuz darbe girişimi, demokrasiyi hedef alan bir girişim ve bir insa

GÜNDEM 15.07.2018 18:24:00 0

Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “Mevcut iktidarın ‘kandırılması’ nedeniyle yıllarca ‘hizmet hareketi’ adıyla devlet içerisinde örgütlenen bir terör örgütü, 15 Temmuz’da darbe planıyla 249 yurttaşımızı şehit etmiş, yüzlerce yurttaşımızı yaralamış ve milli egemenliğin sembolü Meclisimizi bombalayarak hain yüzünü açıkça deşifre etmiştir. Öncelikle darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum” dedi.

 

“ÜLKEMİZ ‘SİVİL DARBEYLE’ YÖNETİLMEYE BAŞLANDI”

 

Darbe girişiminin ardından Türk siyasi tarihinin belki de en zor dönemlerinden birine girdiğini kaydeden Yüceer “AKP’nin OHAL Türkiyesi’nde, anayasanın rafa kaldırıldığı, insan haklarının yok sayıldığı, temel hak ve özgürlüklerin iktidar eliyle KHK’lara bağlandığı, 120 binden fazla insanın hukuksuz ve gerekçesiz ekmeğinin elinden alındığı bir rejimde, ülkemiz ‘sivil darbeyle’ yönetilmeye başlamıştır. Fetö’yle mücadele ettiğini iddia edenler, toplumsal muhalefeti hedef alarak toplum üzerinde tahakküm kurmaya çalışmaktadır” dedi.

 

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

15 Temmuz darbe girişiminin, demokrasiyi hedef alan bir girişim ve bir insanlık suçu olduğunu dile getiren Yüceer “Aynı şekilde, darbe girişimini fırsat bilerek demokrasiyi rafa kaldırmak ve insanlığın ortak değerlerine, hak ve hürriyetlerine saldırmak, kişisel menfaat uğruna toplumun huzur ve refahını yok saymak da aynı şekilde insanlık suçudur. Demokrasi düşmanı zihniyetlere karşı, biz CHP olarak, bu örgütlü kötülüğü ifşa etmek ve halkımızla birlikte bu kötü gidişatı değiştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ