Teksif'in açtığı dava sonuçlandı

Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Mürsel Türkkan, "Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Mussan Tekstil işyerinde başlattığımız örgütlenme çalışm

GÜNDEM 13.07.2018 19:33:00 0
Teksif

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Mussan Tekstil’de başlattıkları örgütlenme çalışmaları kapsamında açtıkları davayı kazandıklarını ifade ederek “Bu süreç sonunda:  4 + 12 maaş toplamda 16 maaş, hak kazanılmıştır” dedi.

 

ANAYASAL HAK

 

Sendikaya üye olmanın anayasal bir hak olduğunu ve hiçbir şekilde işveren ile işveren vekillerinin işçilere baskı yapamayacağını kaydeden Türkkan “Sendikal faaliyetlere katılmada tehdit kullanan kişiye altı aydan 2 yıla kadar yasal olarak hapis cezası var. 5237 – Sayılı Türk Ceza Kanunu`nun 118.Maddesi diyor ki: ‘Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur’ dedi.

 

İŞTEN ÇIKARTILMASI KANUNLARA AYKIRI

 

Sendikalı olduğu için işten çıkartılmanın kanunlara aykırı olduğunu söyleyen Tükkan tekstil sektöründe çalışan tüm emekçileri Teksif Sendikası çatısı altında buluşmaya davet etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU