'Bir daha 15 Temmuz'lar yaşanmasın, yaşattırılmasın'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kapaklı'da belediye tarafından yapılan Ömer Halisdemir anıtı önünde program düzenlendi. Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Man

GÜNDEM 13.07.2018 15:35:00 0

Saat 11:30’da düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Murat Sevgi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Recep Erol Tok, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, Karaağaç Belediye Eski Başkanı İsmet Şimşek, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

HATIRA ORMANINI ZİYARET ETTİLER

 

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve beraberindekiler ilk olarak Ömer Halisdemir Parkı’nın yanında bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nı ziyaret etti. Hatıra Ormanı ziyaretinin ardından Ömer Halisdemir anıtı önünde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

 

“TÜRK MİLLETİNİN İDARESİ İLE BASTIRILDI”

 

 

Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “15 Temmuz’da hain terör örgütü mensuplarına karşı mücadele ederken şehit düşen Ömer Halisdemir’i ve diğer şehitlerimizi anmak için bir araya geldik. 15 Temmuz’u o gece hep beraber yaşadık. 15 Temmuz’da ben Uzunhacı Köyü’ndeydim. Saatler 22:00 civarı idi. Bir hareketlenme başlamıştı. Ülkemizde darbe yapmaya kalkan hain fetö terör örgütünün bu kalkışması Türk milletimizin milli iradesi, birlik beraberlik içinde mücadelesi ile bastırıldı” dedi.

 

 

“BİZ BİRİZ”

15 Temmuz’u unutmanın mümkün olmadığını belirten Mandalı “Biz de 15 Temmuz girişiminin ardından meclis üyelerimiz ile birlikte ilk meclis toplantımızda aldığımız karar doğrultusunda şu anda bulunduğumuz alanda 15 Temmuz anısına bir park alanı düzenledik. 15 Temmuz’un sembolü olarak Ömer Halisdemir ön plana çıkmıştı. Orada tek başına mücadele etmişti. İstedik ki onun heykelini 15 Temmuz anısına parkın yerine dikelim ve hep beraber açılışını gerçekleştirelim. Ömer Halisdemir’e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha Türkiye Cumhuriyeti’ne 15 Temmuzlar yaşanmasın, yaşattırılmasın. Çünkü biz biriz. Kürdüyle, Lazıyla, Çeçeniyle, Abazasıyla, sağcısıyla, solcusuyla, ülkücüsüyle, milliyetçisiyle biriz. Bizde ayrım yok. Biz çünkü Türkiye Cumhuriyeti’ni bize emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadeleyi başlatan, İstiklal Mücadelesi’ni başlatıp da bize bu cumhuriyeti emanet eden atalarımıza saygılarımızı bir ömür boyu yeşertmek ve yaşatmakla ilgili mücadele ediyoruz” dedi.

“BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEDİ”

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de “Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyoruz ya bizim milletimiz de bizim vatanımızda bu tarihe kadar milyonlarca şehit vermiştir. Pek çok isimsiz kahramanı daha belki bıyıkları terlemeden daha muradına ermeden anneleri babaları toprağa vermiştir. Hani Çanakkale türküsünde diyor ya ‘ölmeden mezara koydular beni’. Bu millet bu toprakları vatan etmek için milyonlarca evladını daha gencecik yaşında ölmeden mezara koymak zorunda kalmıştır. Fakat her savaşın her muharebenin her olayın sembol isimleri olmuştur. İstanbul’un fethinde belki binlerce belki on binlerce şehidimiz oldu ama göğsünü düşmanın kurşununa oklarına mızraklarına siper eden Ulubatlı Hasan öleceğini bile bile surlara bayrağı diktiği için İstanbul Fethi’nin sembol şehidi olmuştur. Ömer Halisdemir de 15 Temmuz’un sembol şehidi olmuştur. Ömer Halisdemir hainlere karşı yapması gereken eylemin emrini aldığında bir an tereddüt etmedi. Şahadete ulaşacağından yüzde yüz emin fakat bir an tereddüt etmedi ve şahadet şerbetinden içti” dedi.

“ŞEHİTLER ÖLÜMSÜZDÜR”

Şehitlerin ölümsüz olduğunu, Ömer Halisdemir’in de ölümsüz bir şekilde yaşayacağını kaydeden Kaymakam Yüzer, “Nüfus kayıtlarına bakarsanız geçtiğimiz iki yıl boyunca on binlerce çocuğa Ömer Halis adının verildiğini görürsünüz. Bu milletin anısında Ömer Halisdemir başta olmak üzere bütün şehitlerimiz ölümsüzdür. Bu vatanın korunması için dinimizin, istiklalimizin, korunması için şehit olan bütün ecdadı hayırla anıyorum. Gazilerimize hürmetlerimizi saygılarımızı sunuyorum ve şu mesajı vermek istiyorum. Bu millet geçmişte milyonlarca şehit verdiyse bundan sonra da vermeye hazırdır” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Ömer Halisdemir Anıtı’nın açılışı yapıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU