Kazak Gölü bir can daha aldı

Kapaklı Kazak Gölü'nde iddiaya göre sabaha karşı 1 kişi girdiği gölden bir daha çıkamadı. Gölde kaybolan 29 yaşındaki Murat Koca'nın bulunması için dalgıç ekipleri ve AFAD ekipleri

GÜNDEM 13.07.2018 09:41:00 0
Kazak Gölü bir can daha aldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hema Endüstri Fabrikası’nda çalışan 29 yaşındaki Murat Koca, iddiaya göre babası Mustafa Koca’ya ait 39 BG 557 plakalı aracı alarak arkadaşı Tuncay Bakkal ile birlikte Kazak Gölü Mesire alanına gelerek burada alkol aldı.

 

İDDİAYA GİRDİLER

 

İddiaya göre 6 yaşında bir erkek çocuğu babası olan ve ikinci kez baba olmaya hazırlanan Murat Koca, arkadaşı, sonradan gelen bacanağı ve kayınçosu ile Kazak Gölü'nü yüzerek geçme iddiasının ardından girdiği suda kayboldu. Koca'nın kıyıdaki arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye polis, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, gölde Murat Koca'yı arama çalışması başlattı. Çerkezköy OSB’de faaliyet gösteren Hema Endüstri isimli fabrikada işçi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Murat Koca'nın eşinin de hamile olduğu öğrenildi. Murat Koca'nın annesi Gülümser Koca ile eşi ve yakınları üzüntü içinde arama kurtarma çalışmalarını izlerken, gözyaşı döktü.

 

SU TAHLİYESİNE BAŞLANDI

 

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yüzerek karşıya geçme iddiası üzerine girdiği Kazak Gölü'nde kaybolan Murat Koca'yı arama çalışmaları saatlerce devam etti. Dalgıç polisler ve AFAD suda arama yaparken, itfaiye ekipleri de gölden su tahliyesine başladı. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ile Belediye Başkanı İrfan Mandalı da çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Mandalı, gölün 2,5 metre derinlikte olduğunu belirterek, "Bu yüzden suyu azaltmak için gölden su tahliyesi yapıyoruz. Ekipler de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Umarım en kısa süre içinde kaybolan kişiye ulaşırız" dedi.

 

HAMİLE EŞİ VE ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

 

Murat Koca'nın hamile olduğu belirtilen eşi Şennur ile annesi Gülümser Koca, arama kurtarma çalışmalarını izlerken, sinir krizi geçirdi. Anne ve eşe ilk müdahaleyi olay yerinde bulunan sağlık ekipleri yaptı. 5’i Çerkezköy Belediyesi’nde tedarik edilen toplam 8 su pompası ile yaklaşık 3 saat boyunca da gölden su tahliyesi yapıldı. Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol da Kazak Gölü’ne gelerek arama çalışmalarını yerinde takip etti. Çanakkale ve İstanbul’dan gelen dalgıçlar da arama çalışmalarına destek verdi.

 

10 SAATİN ARDINDAN CESEDİNE ULAŞILDI

 

Sabah saat 05:00’te başlayan arama çalışmalarında saat 15:45’te Murat Koca’nın cansız bedenine ulaşıldı. Murat Koca’nın cansız bedeni olay yerinde bekletilen cenaze aracıyla Çerkezköy Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Oğlunun cansız bedeninin gölden çıkarılışını izleyen anne Gülümser Koca’nın feryatları ise yürekleri dağladı.

 

2 YIL ÖNCE DE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

 

3 Temmuz 2016 tarihinde de 2 arkadaşın içinde bulunduğu araç, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı göle uçarken, Halis Can Aydın hayatını kaybetmişti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ  -  Gülveren ALTUNOĞLU  -  Özge MERİÇ