'Herkes taşın altına elini koymalı'

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Modern Kapalı Pazar yerinin açılışında yan yana gelen 1911 Çerkezköyspor Başkanı Necmettin Çınar ve eski başkan Uğur Erem, kulüple ilgili açıklama

SPOR 12.07.2018 19:24:00 0

Eski Başkan Uğur Erem, Bölgesel Amatör Lige ve Ziraat Türkiye Kupasına 1911 Çerkezköyspor’un katılacağını ifade ederek “1911 Çerkezköyspor kesinlikle katılacaktır. Çünkü bu fırsat kaçmaz. Tekirdağ’ı tek temsil eden takım biziz dolayısıyla bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Geçen sene futboldaki başarımızdan dolayı Çerkezköy'ü temsilen Türkiye Kupası’na katılıyoruz. Yeni yönetim ile ilgili eski başkanlar, yöneticiler Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşme gerçekleştirecek” dedi. Yeni belgelerin federasyona teslim edileceğini kaydeden Erem, “Katılım payı olan 20 bin TL’de hesaplara geçecektir. Buraya gelmişken takımı yalnız bırakmayız” diyerek herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

 

 

“HER ZAMAN DESTEK VERİYOR”

 

 

Erem, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın futbola ve diğer branşlara her zaman destek olduğunu belirterek “Başkan diğer alanlarda olduğu gibi sadece bunu yasalar çerçevesinde yapmak istiyor. Yani biliyorsunuz belediyelerin spora katkısı yasalarla belirli sınırlara çekilmiş. Bu nedenle başkanımız da bu sınırlar içinde zaten tesislerimizde belediyenin tesislerinden yararlanıyoruz” dedi.

 

 

“DAHA CİDDİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

 

 

Ligin başlamasına kısa bir süre kala transferlerin nasıl olacağının sorulması üzerine konuşan Erem “Şimdi Türkiye’nin birçok takımıyla görüştüğümüzde birçok takım bizim gibi yani ekonomik sıkıntılardan dolayı çok şey takım kuramadılar. Dolayısıyla bizim de diğer takımlardan çok bir farkımız yok. Onların da bizden çok bir farkı yok. Oyuncu piyasası duruyor hala yerinde . Herkes bizden haber bekliyor” dedi. Geçen sene ki kadrodan bir çok futbolcunun da takımda devam etme isteğinin olduğunu kaydeden Erem, “Yani yönetim işini çözersek futbolcu işi aşağı yukarı hazırda bekleyen bir ekibimiz var. Bölgenin gençlerini katarak  bu sene daha ciddi bir çalışma yapıyoruz” dedi. Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk maçın 29 Ağustos’ta oynanacağını kaydeden Erem “Bununla ilgili kura çekilecek. Bölgesel Amatör Ligde ilk üç sırayı bitiren takımlar ile üstten gelen başaralı bir takım üzerinden kura çekilecek. Kuralar sonucunda kupa birinci turdan eleme usulü ile yapılacak. Kupaya katılmak, iddiadan gelen ücret ve turun geçilmesi halinde takıma mali yönden ciddi anlamda ekonomik değer katacaktır. Kupaya katılım parası olarak 100 bin TL gelir konuşuluyor” dedi.

 

 

“GÜÇLÜ BİR YÖNETİM KURACAĞIZ”

 

 

Kulüp başkanı Necmettin Çınar da, şuanda takımın geçici başkanı olduğunu,  kayyuma devredilmesin diye takıma sahip çıktıklarını belirtti. Güçlü bir yönetim kuracaklarını ifade eden Çınar, “ Gelecek arkadaşlara da bu görevi devredeceğiz. Parasal sıkıntımız yok” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU