9 dönümlük arsa müftülüğe tahsis edildi

Kapaklı Şehir Merkezinde 2100 ada ve 1 nolu parselde bulunan 8 dönümü hazineye, 1 dönümü de Kapaklı Belediyesi'ne ait olan 9 dönümlük arsa; cami ve külliye yapılmak üzere Kapaklı Müftülüğ?

GÜNDEM 11.07.2018 13:50:00 0
9 dönümlük arsa müftülüğe tahsis edildi

Kapaklı’da 9 dönümlük arsaya cami yapılacak. Kapaklı Şehir Merkezinde 2100 ada ve 1 nolu parselde bulunan 8 dönümü hazineye, 1 dönümü de Kapaklı Belediyesi’ne ait olan 9 dönümlük arsanın müftülüğe tahsis edildiğini belirten Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş “Taşınmazın Müftülüğümüze tahsisi Allah'a sonsuz Hamd-ü Senalar olsun ki gerçekleşti. Bir yıldır süren takip ve teknik çalışmalardan sonra tahsis işlemi tamamlanarak, arsa Ravza Camii yapılmak üzere Müftülüğümüze teslim edildi. Emeği geçen kurum ve şahıslara çok teşekkür ederim” dedi.

 

 

PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

 

Ravza Camii’nin ve külliyesinin proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Aktaş, “Müftülüğümüz tarafından kurdurulan Ravza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği de resmen faaliyetlerine başladı. İnşallah kısa zaman sonra proje ve maliyeti ile ilgili net olarak görsel ve rakamsal bilgiler halkımızla paylaşılacak, hayır sahiplerinin maddi ve manevi yardımlarına müracaat edilecek” dedi.

 

 

AYRI AYRI BİNALAR TASARLANDI

 

 

Projede 5 bin kişilik büyük bir cami, Kur'an Kursu, Müftülük ve kütüphane gibi ayrı ayrı binalar ve bölümler tasarlandığını kaydeden Aktaş “Külliye tamamlandığında Kapaklı'mızın büyük bir ihtiyacı karşılanmış olacak. Şimdiden Rabbim bizleri mahcup etmesin. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Kapaklı'mıza ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU