'İhmal varsa tespit edilmelidir'

Çorlu'da meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan tren faciasının ardından Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Cihangir İslam, incelemelerde bulunmak üzere Çorlu'ya geldi. Kaza ile ilgili bilgi a

GÜNDEM 11.07.2018 13:28:00 0

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Cihangir İslam, tren faciasının ardından Çorlu’ya gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

 

 

KAZA HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

 

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’tan kaza ile ilgili bilgi alan İslam, kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Kurtarma operasyonundaki gayretlerinden dolayı, kurtarma ekiplerine ve Tekirdağlılara teşekkür eden İslam, daha sonra Çorlu Devlet Hastanesi’nde bulunan yaralıları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

 

 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

 

Gazetecilere açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, “Bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. Güçler ayrılığının, şeffaflığın, denetlenebilirliğin önemine binaen, bu kazanın denetlenebilme hususunun TBMM tarafından ele alınması gerektiğini kaydeden İslam “Olayda bir ihmal söz konusu ise bu tespit edilmelidir. Her kazayı havaya suya bağlamak, bu tip vakalarda ihmaller zincirini arttıracaktır. İçimiz yanıyor. Yastayız. 24 can toprağa verildi. Yaralılarımız var. Onlarca ailenin hayatı değişti. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bizler konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ