Tren seferleri yeniden başladı

Pazar günü Çorlu Sarılar Mevkii'nde meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasının ardından ara verilen teren seferleri, rayların onarılması ile birlikte dün akşam yeniden başlad?

GÜNDEM 11.07.2018 12:07:00 0
Tren seferleri yeniden başladı

Çorlu Sarılar Mevkii’nde meydana gelen tren faciası sonrası bölgede rayların yenilenme ve devrilen 5 vagonu kaldırma çalışmalarının tamamlamasının ardından, Bosfor Ekspresi, dün akşam saat 21:40’ta Halkalı'dan yolcularını alarak Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya hareket etti.

 

SAAT 10:03’TE ÇERKEZKÖY’E ULAŞTI

 

Halkalı-Uzunköprü ve Kapıkule-Halkalı-Kapıkule seferleri de bugün başladı. Sabah saat 08:30’da İstanbul Halkalı’dan hareket eden 12704 sefer sayısı yolcu treni saat 10:03’te Çerkezköy garına ulaştı. Çerkezköy’den de yolcularını alan yolcu treni Uzunköprü istikametine devam etti. Saat 07:38’de Kapıkule’den Halkalı’ya hareket eden 12701 sefer sayısı yolcu treni de saat 10:50’de Çerkezköy Garına ulaştı. Çerkezköy’de yolcularını alan tren Halkalı’ya hareket etti.

 

“7 YILDIR TRENLE YOLCULUK YAPIYORUM”

 

Çerkezköy’de yaşayan ve 7 yıldır haftanın 3 günü trenle İstanbul’a gidip geldiğini söyleyen Necdet Temur “Tren, diğer ulaşım araçlarına göre çok daha güvenli. Kaza olmasına üzüldük. Trenden çok memnunuz. Güvenilir, rahat. Ama bu kaza üzdü. İnşallah bundan sonra böyle kazalar olmaz. Demiryollarına güvenilir” dedi.

 

“KAZA OLMADAN TEDBİR ALINMASI GEREKİYOR”

 

Trenle Çerkezköy’den Halkalı’ya giden yolculardan Sibel Mert de  “Kaza için çok üzgünüz. Allah tekrarını göstermesin” dedi. Tren kazasından büyük üzüntü duyduklarını belirten Göksel Balcı da “İnşallah tekrarı yaşanmaz. Ama gereken tedbirlerin de bence alınması gerekiyor. Kontrollerin daha sık yapılması gerekiyor. Kazada çok insanımız vefat etti. Allah yakınlarına sabır versin. Çok üzücü. İlla kaza olduğunda değil, olmadan tedbir alınması gerekiyor, böyle şeylerin tekrar yaşanmaması için” dedi.

 

“EKONOMİK OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİYORUZ”

 

Çerkezköy-İstanbul arası otobüs biletlerinin 28 lira, tren biletlerinin ise 8 lira olduğunu belirten bazı vatandaş da, hem ekonomik olduğu için hem de güvenli buldukları için tren yolculuğunu tercih ettiklerini söyledi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU