TESKİ çalışmaları hakkında bilgi verdi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı yatırımlar hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıyor. 11 ilçe genelinde yaptığı çal?

GÜNDEM 10.07.2018 16:07:00 0
TESKİ çalışmaları hakkında bilgi verdi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy’de tamamlanan çalışmalar hakkında düzenlenen broşürde, ‘’ Çerkezköy kanalizasyon inşaatı tamamlandı. Çerkezköy imar sahası taşkın koruma inşaatı tamamlandı. Böylece ilçe taşkın riskinden kurtarıldı. Kısmi dere ıslahı ve köprü yapılması işi tamamlandı. Hükümet caddesi 700’lük isale hattı deplase inşaatı tamamlandı. Çerkezköy ilçe Merkezi suyu projesi tamamlandı. Yakında ihaleye çıkacak. Mahtelif mahallelerde 4 adet yeni içme suyu kuyusu açıldı. Yıl içinde 4 adet içme suyu kuyusu açılması planlandı. İlçenin içme suyu depolarının (11 bin metrekare) temizlikleri tamamlandı’’ bilgileri yer aldı.

 

 

KAPAKLI'DA YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

 

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Kapaklı’da tamamlanan çalışmalar hakkında yapılan broşürde ise Kapaklı içme suyu kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı devam ediyor. Çalışmalar Cumhuriyet Atatürk Pınarça İnönü, Bahçeağıl ve Yanıkağıl mahallelerinde gerçekleştirilecek. İş kapsamında 44,1 km kanalizasyon 36,5 km içme suyu ve 5,7 km yağmur suyu hattı ile 2 bin 500 metreküp 2 bin metreküp, bin 500 metreküp, 200 metreküp kapasiteli 4 adet içme suyu deposu 3 adet içme suyu terfi merkezi ve toplam 8 adet içme suyu sondaj kuyusu açılması planlandı. Kapaklı Karaağaç Atıksu Kolektör Hattı inşaat tamamlandı. Pınarça Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Hattı Yapımı tamamlandı. İş kapsamında 1 adet içme suyu arıtma tesisi ve 1,6 km hattı yapıldı. Muhtelif mahallelerde 6 adet yeni içme suyu kuyusu açıldı. Elektrik kesintilerinde hizmete devam edebilmek için 1 adet jeneratör hizmete alındı. Muhtelif yerlerde 8 adet içme suyu deposunun bakım onarım ve tadilatı yapıldı. Ayrıca 8 adet deponun temizliği yapıldı. 

 

 

Haber / Özge MERİÇ