Öztrak: Yapılacakların takipçisi olacağız

Muratlı ile Çorlu arası Sarılar mevkiinde önceki akşam yolcu treninin 5 vagonunun raydan çıkması sonucu meydana gelen feci kaza ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili ve Ge

GÜNDEM 9.07.2018 19:10:00 0
Öztrak: Yapılacakların takipçisi olacağız

Çorlu’ya bağlı Sarılar Mahallesinde yaşanan tren kazası ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından basın toplantısı düzenlendi. Çorlu Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "8 Temmuz 2018 Pazar günü hepimizi derinden yaralayan, elim bir kaza sonucunda son aldığımız rakamlara göre, 24 vatandaşımızın hayatını kaybettiği acı bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu kaza da göstermiştir ki, bu tür durumlar ihmale, ertelemeye gelmez. Hayatını kaybedenlerin acısını en derinden yaşadık. Rabbim bir daha böyle facialar yaşatmasın bizlere" dedi.

 

 

"ULUSAL YAS İLAN EDİLMELİDİR"

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da kaza ile ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Öztrak, "Son derece üzücü bir kaza. Ailelerimizin ve ülkemizin yaraları çok yeni. Kurtarma operasyonuna Çorlu Belediyemiz 131, büyükşehir belediyemiz ve TESKİ de 190 personel ile katılmıştır. Diğer belediyelerimiz mühtelif personel katkıları ile kurtarma operasyonuna katılmıştır. Yine kurtarma operasyonunda 64 iş makinesi Çorlu'dan, 82 iş makinesi de Büyükşehir'den katılmıştır. Gerçekten dün akşam facia alanıydı. İhbar Büyükşehir Belediyemize Devlet Demir Yolları tarafından değil vatandaşlarımız tarafından bunun altını çizerek söylüyorum saat 17:20'de geldi. Büyükşehir itfaiyesinin arama kurtarma ekipleriyle donatılmış itfaiye araçları hareket ettiler ve 34 dakika sonra kaza maline ulaştılar. 112 Ambulans ekipleri ve Jandarma ekipleriyle beraber. Dolayısıyla o altın zaman dediğimiz o altın dakika dediğimiz  o dakikalar arasında kaza maline ulaşana ekip ekipler arasında Büyükşehir belediyemiz,  Tekirdağ jandarması ekiplerimiz gittiler. Derhal duruma müdahale ettiler. AFAD ve İstanbul İtfaiyesi ise buraya yaklaşık 3 saat sonra ulaşabildi. Komşu belediyelerimizin burada gerçekten canla başla çalıştıklarını ve zor şartla çalıştıklarını, daha çok canı kurtara bilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını görüyoruz. Fakat, konuya baktığımız zaman ciddi sıkıntıların olduğunu görüyorum. Bu sabah düzenlenen basın toplantısında ulaştırma bakanının açıklamalarına baktığım zaman çorluda yaşanan bu meseleyi büyük ölçüde yağışlara bağladığını görüyorum. Bu bölgeye en yakın ölçüm istasyonlarından biri Çorlu Meteoroloji İstasyonu. Bu istasyonun analizlerine göre baktığımız zaman, bu bölgede meydana gelen yağışlar 7 yılda bir görülmesi mümkün olan yağışlar. Bu yol standartlarının yapılmasında belirlenmesinde aslında 500 yıllık debilere bakılması lazım. Yani 7 yılda bir tekerrür eden bir yağışın Gerekçe olarak bu doğal afetin öne sürülmesini ben burada çok doğru bulmuyorum. Bunun araştırması yapılacaktır. Soruşturması yapılacaktır. Biz de yapılacak olanların takipçisi olacağız. Ama çok açık burada görüyoruz bu hattın bakım onarımı ile ilgilide menfezlerde ciddi sıkıntıların olduğu yönündedir. Örneğin 2013 yılında yapılan bir ihaleye baktığımızda sarılar köyündeki menfezlerin bu ihale kapsamında olmadığını görüyoruz" dedi. Faik Öztrak ulusal yas ilan edilmesi gerektiğini de belirtti.

 

 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili yürütülen soruşturmanın takipçi olacağız" derken, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Bugün çok üzgünüz. Türkiye'nin kalbi bizimle. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Elbette ki olay vuku bulduktan sonra hızlıca müdahale edelim fakat buradaki asıl amaç böylesi kazaları önlemektir. Fıtrat diyerek sorumluluktan kaçmak çözüm değil. Bu işleri denetlemeyenler öz eleştiri yapmalı. Olayın ihbar anı ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe Belediyelerimiz çok kısa bir süre içerisinde kaza alanına ulaşmıştır. Kazanın nedenleri ve sorumlular ortaya çıkmadığı sürece bu olay son olmayacak. Biz sorumluların ortaya çıkması için en gerekiyorsa yapacağız" dedi.

 

 

"DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan da kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini belirterek dün olduğu gibi bugün de dayanışmaya devam edeceklerini bu kaza ile derinden sarsıldıklarını belirttiler. Basın toplantısında son olarak konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt,"Bugün çok acı gördük. Bazen sözler hissettiklerimizi anlatmaya yeterli olmuyor. Bu süreç içerisinde bir ve beraber hareket ettiğimiz tüm kamu kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU