İstismara sessiz kalmayalım! Toplumun kanayan yarası, çocuk istismarı!

Kapaklı Belediyesi Psikoloğu Ceren Sayın ve Sosyolog Serap Demir tarafından, son günlerde toplumun kanayan yarası olan "Çocuk İstismarı" konusunda Bilgilendirme Toplantısı düzenleneceği bildirildi. Bilgi

GÜNDEM 9.07.2018 16:45:00 0
İstismara sessiz kalmayalım!  Toplumun kanayan yarası, çocuk istismarı!

Kapaklı Belediyesi Psikoloğu Ceren Sayın ve Sosyolog Serap Demir tarafından, “Çocuk İstismarı” konusunda Bilgilendirme Toplantısı düzenleneceği bildirildi.

 

 

"ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK SORUMLULUĞUMUZDUR"

 

 

Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenecek olan toplantıda son zamanlarda giderek artan çocuk istismarı ve insanları derinden sarsan haberlerin ekranlara gelmesiyle ilgili “Çocuk İstismarı” konusunda bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İstismar, psikolojik, fiziki istismar gibi birçok şekilde karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda en çok gündeme gelen çocuk istismarı olmuştur. Bir çocuğun istismara uğraması, psikolojik ve duygusal açıdan çocukta derin yaralar açmaktadır. Hayata güvensizlik, içe kapanma, kişilik bozuklukları gibi sonuçlara sebep olmaktadır. Çocuk kendisinde sesini çıkarma gücünü bulamazsa ve bu durum yetişkinler tarafından fark edilip tedbir alınmazsa istismarların önüne geçemeyiz. Bu konu da halkımızı bilgilendirmek bizim en büyük görevimizdir. Perşembe günü tüm halkımızı Bilgilendirme Toplantımıza davet ediyorum. İstismara Sessiz Kalmayalım. Çocuklarımız bizim umut ışıklarımız, yarınlarımız. Çocuklarımızı korumak sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU