İzciler kampa girdi

Malkara Belediye Akademisi izcilerine yönelik Mahallesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Malkara Elmalı'da düzenlenen organizasyon kapsamında kamp yapıldı.

GÜNDEM 9.07.2018 13:57:00 0
İzciler kampa girdi

Elmalı Doğal Yaşam Çiftliği’nde düzenlenen kampta Malkara'nın çeşitli okullarından katılan 21 izciye Tekirdağ ve çevre illerinden yaklaşık 20’ye yakın izci lideri de eşlik etti. Kamp, Hasan ve Barış Akçay liderliğinde yapılırken, doğa yürüyüşü yaparak oryantirik çalışma yapan izciler, ayrıca kampta yön bulma ve harita becerisi de sağlıyor.

 

 

“DOĞA KAMPLARI ÖNEMLİDİR”

 

 

İzci lideri  Hasan Akçay, izcilere destek olan Malkara Belediyesi’ne,  Garnizon Komutanlığı’na, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve Tekirdağ ve çevre illerden gelen izci liderlerine teşekkür ederek “Bu bir ekip çalışmasıdır. Birlikte yapılınca daha güzel ve başarılı olduğunu gördük. Yaptığımız birçok kampta da başarılı sonuçlar elde ettik. Buradaki temel amaç, çocukların kendilerine güvenmesini sağlamaktır. Onları ailelerinden ayırarak kendilerine güven duymalarını sağlamak istiyoruz. Buradaki çalışmaları yaparken lider arkadaşlarımız özverili bir çalışma içinde oluyorlar. Özellikte gece nöbetlerinde, askerde nöbet sistemlerini gerçekleştirerek öğrencilerimizin güvenliğini ve onların kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Ailelerimiz de bizlere güvendikleri için mutluyuz” dedi. Belediyelerin destek vermesinin çok önemli olduğunu kaydeden Akçay “Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek için doğa kamplarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerin sürekliliğinin olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN