Kara haber er meydanına da karalar bağlattı

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin ilk gününde kendisini belediye önünde karşılamaya gelen Kırkpınar Davul ve Zurna ekibini gören Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "TekirdaÄ

GÜNDEM 9.07.2018 13:43:00 0
Kara haber er meydanına da karalar bağlattı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da; Kırkpınar’ın ilk gününde Kırkpınar davul ve zurna ekipleri; Edirne Belediyesi’nin önüne Edirne Belediye Başkanı recep Gürkan’ı karşılamak için geldi.

 

 

“ZURNA ÇALACAĞIMIZ BİR GÜN DEĞİL”

 

 

Belediye önünde kendisini karşılamaya gelen davul ve zurna ekiplerini gören Gürkan, “Öncelikle Kırkpınar’ımız hayırlı, uğurlu olsun. Akşam biliyorsunuz Çorlu’da meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Tabi Kırkpınar’da bir gelenektir. 657 yıldır her koşulda devam etmiştir. Ama bugün de davul çalacağımız, zurna çalacağımız bir gün değildir. Ama geleneği de bırakmayacağımız bir gündür. Çünkü her şartta bizim geleneğimiz devam eder. O yüzden hem geleneği sürdürmek hem de kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatırasına saygı göstermek için tokmağımız davulumuza bir kez vuracak, geleneğimizi yaşatmış olacağız ama bugün başkada davul ve zurna çalmayarak, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatıralarına da saygımızı göstereceğiz” diye konuştu. Gürkan daha sonra davulcuya dönerek ‘Bir tokmak vur davula, gelenek yerine gelsin. Kırkpınar’ımız hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

 

 

KOLLARINA SİYAH KURDELE TAKTILAR

 

 

Davul zurna ekipleri; kollarına siyah kurdele taktı. Öte yandan akşam düzenlemesi planlanan konserler ile 25 Kasım Stadyumundaki program iptal edildi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU