'Çözüm, Kimyasal Hadım Değil, Zihinsel Hadımdır'

Çerkezköy'de Kadın Platformu, son dönemlerde artan çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerine tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Asuman Cömert toplum olarak yaşanılan ahlaki çöküntünün il

GÜNDEM 7.07.2018 16:40:00 0

 

Çerkezköy’de Kadın Platformu, son dönemlerde artan çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerine tepki göstererek “Çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz” dedi.

ÇOCUK İSTİSMARLARINA DİKKAT ÇEKTİLER

Çerkezköylü kadınlar çocuk istismarına ve çocuk cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla önceki akşam saat 18:30’da Çerkezköy Belediyesi önünde bir araya geldi. Çerkezköy Kadın Platformuna Çorlu, Saray ve Kapaklı Kadın Platformları, Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı İsmail Doğaroğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Çerkezköy Liseli Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu, ultrAslan Çerkezköy Tayfa Lise grubu, bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar da destek verdi.

HANGİ BEDDUA, HANGİ LANET RAHATLATACAK İÇİMİZİ?

Çerkezköy Kadınlar Platformu adına basın açıklaması yapan Asuman Cömert, “Bir hafta önce 8 yaşındaki Eylül, ardından 4 yaşındaki minik Leyla’nın haberleriyle dağlandı yüreklerimiz. Annesi nazar değmesin diye takmıştı nazar boncuğunu boynuna ama bırakın nazar değmesini, vahşi, alçak, namussuz eller değdi Leyla’nın ve Eylül’ün savunmasız bedenine. Şimdi hangi beddua, hangi lanet rahatlatacak içimizi? Hangi teselli dindirecek acılı anne babanın gözyaşlarını? Çocuk cinayetlerinin ve tecavüzlerinin sıradanlaştırıldığı bu ülkede daha kaç çocuğun hunharca katledilmesine seyirci kalınacak? Daha kaç çocuğun hayatı, düşleri elinden alınacak? Daha kaç çocuğun anne babasının ağıtları yankılanacak duvarlarda?” dedi.

10 YIL İÇERİSİNDE 7 KAT ARTTI

“Küçücük sübyana şehvet duyacak kadar cinselliğini ehlileştirememiş canavarlarla aynı havayı solumaktan utanıyoruz artık” diyen Cömert, “Yaşanan her tecavüz ve istismar olaylarının ardından lanetler yağdırmaktan utanıyoruz artık. Televizyonlarda hep aynı ses tonuyla sabır ve başsağlığı taziyesi duymaktan utanıyoruz artık. Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak bizi yönetenlerin en öncelikli sorumluluğuyken her gün yeni bir istismar haberi ile uyanmaktan utanıyoruz artık. Son 10 yıl içerisinde çocuk istismar vakalarının 7 kat arttığı, adliyelerdeki her 4 tecavüz davasından birinin çocuklarla ilgili olduğu gerçeği karşısında çocukların çıkaramadığı ses olma sorumluluğumuz giderek artmaktadır” ifadelerini kullandı.

“İSTİSMAR VAKALARININ ÖNÜNE GEÇEMEYECEĞİ AÇIKTIR”

Bu sorumluluğun gereği olarak, çocuklara karşı işlenen bu insanlık suçunu önlemede yetersiz kalan politika ve yaklaşımların da masaya yatırılması gerektiğini kaydeden Cömert “Son yıllarda çocuklara ve kadınlara yönelik sürdürülen politikalar, kadın cinayetlerine karşı sessiz kalıp susanlar, istismar ve  tacizleri görmezden gelenler çocuk komisyonu kurulması önerisini reddedenler, Diyanet’in 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilebileceği yönünde verdiği  fetvalar, çocuklarımıza yönelik artan tehdidin ve tehlikenin boyutlarını açıkça gösteriyor. Leyla ve Eylül’ün kaçırılması ve öldürülmesi üzerine tekrar başlatılan idam ve kimyasal hadım tartışmaları, bu konuların çözümü olmadığı gibi, olayın bu noktaya gelmesinin arkasındaki sorumluları gizlemektedir, gerek çözümlerin tartışılmasının önüne geçmektedir. Çocuk istismarını önlemeye yönelik yükümlülüklerin sağlanması yerine, olay yaşandıktan sonraki durum ve cezaların konuşulmasının istismar vakalarının önüne geçemeyeceği açıktır” dedi.

“ÇÖZÜM, KİMYASAL HADIM DEĞİL, ZİHİNSEL HADIMDIR”

Cömert, toplum olarak yaşanılan ahlaki çöküntünün ilacının ana kucağından itibaren kız ve erkek çocukları arasındaki cinsiyet eşitsizliğini kaldırmak, sağlıklı bir eğitim sistemi oluşturmak, sevgi dolu, tertemiz zihinli bireyler yetiştirmek olduğunu ifade ederek “Kısacası çözüm, kimyasal hadım değil, zihinsel hadımdır. Öte yandan devletimizin, toplumun her alanında kadına ve çocuğa yönelik hakların korunduğu tedbirleri de alması gerekiyor. Ayrıca çocuk koruma birimlerinin oluşturulması, bunun yanı sıra, istismara yönelik iyi hal ve ceza indirimlerinin derhal kaldırılması için de gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi.

“DUYARLI OLMASINA İNANIYORUZ”

Toplumun da bu konuda daha duyarlı olacağına inandıklarını belirten Cömert “Kadın erkek herkesi her türlü şiddet ve istismara karşı tek yürek olmaya davet ediyoruz. Ortak hareket ettiği arkadaşlarım adına rahatlıkla söyleyebilirim ki bizler, sessiz kalarak daha fazla suça ortak olmayacağız. Kirli ve sapık düşüncelerin en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza daha fazla zarar vermesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Platformun oluşmasında katkısı olan İlke Sarıyar da “Artık çocuk istismarlarının ve cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz” dedi. 5 yaşındaki Efe Ceyhan da “Artık  bize dokunmayın.yeter artık yeter. Sesimizi duyan yok mu?” diyerek çocuk istismarlarına sessiz kalınmasına tepki gösterdi.

Haber / Özge MERİÇ