'Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent' Projesi

Lüleburgaz Belediyesi ile muhtarlıklar tarafından düzenlenen 'Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu kent' projesi etkinlikleri devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Resmi Akçam öncülüğünde 'Mutlu kadın, mutlu aile, mut

GÜNDEM 7.07.2018 16:13:00 0

 

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Resmi Akçam öncülüğünde düzenlenen kahvaltıda konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Rahmetli Neşet Ertaş'ın dediği gibi 'Kadın insandır, bizler ise insanoğlu'. Sizler bizleri doğuran, hayata hazırlayan, şefkatle, sevgiyle bizi kucaklayan, bizi biz eden analarımız, bacılarımızsınız. Bu düşüncelerle toplumdaki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek ve yaşadığımız sorunları ön plana çıkarmak amacıyla 2016 yılını Lüleburgaz Belediyesi olarak kadın yılı ilan ettik. O günden itibaren geldiğimiz nokta da bizleri çok mutlu ediyor. Bu gördüğünüz tesiste o dönemde temeli atılan ve sizler için hazırlanan akademik bir tesistir. Umarım beğenirsiniz" dedi.

ŞİKAYET VE TALEPLERİ DİNLEDİ

Murat Gerenli, konuşmasının ardından mahalleli kadınların şikayet ve taleplerini dinledi. Mahalle sakinlerinden Mukaddes Öner'in Lüleburgaz'da Gündoğdu minibüs seferlerinin 19.00'dan sonra çalışmadığını ve o saatten sonra çarşıya inmeleri gerektiğini söylemesi üzerine mahalle kadınlarından alkış geldi. Gerenli, bu talebi değerlendireceklerini fakat bunun için kent içi yolcu taşıyan kooperatifle görüşmeleri gerektiğini belirtti. Mahalle sakinlerinden Sevin Tufandağ, parklara çöp konteyneri konmasını talep ederken, mahallede bulunan atların pisliklerinden ve çevrede madde kullananlardan duyduğu şikayeti dile getirdi. Nesrin Altındağ ise şehrin İstasyon'a doğru büyüdüğünü, Cumhuriyet Mahallesi'nin gelişmediğini ve şehrin kendilerinden uzaklaştığını söyleyerek mahallelerine yatırım yapılmasını talep etti. Mahalle kadınlarının talepleri derenin ıslah edilmesi konusunda birleşti. Bunun üzerine Başkan Gerenli bununla ilgili proje yürüttüklerini belirtti. 

"MUTLU OLMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR"

Kadınların şikayet ve taleplerinin ardından yaşam koçu Hülya Çizikman, kadınlara yönelik yaptığı konuşmada, sevmeye kendimizden başlamamız ve düşüncelerimizi kontrol ederek mutlu olmayı öğrenmemiz gerektiğini söyledi. 

Haber / Ayşenur AYDIN