"Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne rekor katılım bekliyoruz"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşecek pehlivanlarla ilgili rekor bir katılım bekledi

KÜLTÜR SANAT 7.07.2018 13:59:00 0
"Kırkpınar Yağlı Güreşleri

 

 

Edirne Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşecek pehlivanlarla ilgili rekor bir katılım beklediklerini belirten Recep Gürkan, ayrıca altyapı ihalesinin Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandığını ve ilk kazmanın kısa bir süre sonra vurulacağını dile getirdi.

 

"TÜRK'ÜN ATA SPORUNU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında yapılan Edirne Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda, Gürkan, 657 yıllık gelenek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni düzenlemenin mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Kırkpınar için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve tüm tedbirlerin de alındığını ifade eden Gürkan, 9 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00’de düzenlenecek olan açılış törenine meclis üyelerini ve Edirne Halkı’nı davet etti. Gürkan, yağlı güreşlerin 13 Temmuz Cuma Günü Sarayiçi Er Meydanı’nda başlayacağını belirterek, tarihi geleneği, Türk’ün ata sporunu yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.

 

2 BİN 199 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRMIŞTI

 

Recep Gürkan, Kırkpınar süresince Sarayiçi’nde ki otoparkların da ücretsiz olduğunu ifade etti. Ücret almak isteyen olursa Edirne Belediyesi’ne ya da emniyet ekiplerine lütfen bildirin. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Saray Kazısı’nın olduğu Fatih Köprüsü Bölgesi’ni ören yeri ilan ettiği için yaya giriş-çıkışları Fatih ve Kanuni Köprüsü’nden; araç girişleri ise Saraçhane tarafından sağlanacak. Bu nedenle bir takım sıkıntılar yaşayacağız. Vatandaşlarımızın mümkün olduğunca Saray’a gelirken kendi araçları ile gelmemeleri toplu taşımaları kullanmalarını şimdiden tavsiye ederim. Bu yıl yine pehlivan katılımında rekor bekliyoruz. Her yıl kendi rekorumuzu kırdık. Geçtiğimiz yıl 2 bin 199 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Bu yıl bu sayının yukarı çıkması muhtemel” diye konuştu.

 

"10 GÜN İÇİNDE SÖZLEŞMEMİZİ YAPACAĞIZ"

 

Edirneliler için güzel bir haberi olduğunun dile getiren Gürkan,“Altyapı ihalemiz Kamu İhaleler Kurumu tarafından oybirliğiyle onaylandı. Mali kontroller tamamlandı. Sözleşmeye davet yazımızı yazıyoruz. 10 gün içinde sözleşmemizi yapacağız, kredimizi alacağız ve hemen ardından da ilk kazmamızı vuracağız halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN