Çocuklar Sanatı Ustalarından Öğrendi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen 5. Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı kapsamında gerçekleştirilen "Süleymanpaşalı çocuklar sanatı ustalarından ö

GÜNDEM 7.07.2018 13:47:00 0
Çocuklar Sanatı Ustalarından Öğrendi

 

Süleymanpaşa Çocuk Kulübü bahçesinde düzenlenen “Süleymanpaşalı çocuklar sanatı ustalarından öğreniyor” etkinliği çocukların yaptığı eserlerden açılan sergi ile sona erdi. Düzenlenen açılışa, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 5. Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayına katılan ressamlar, eser üreten çocuklar ve aileleri katıldı.

"28 RESSAMIMIZ ULUSLARARASI BİR ÇALIŞTAYDA BİZLERLE”

 

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesi’nin artık gelenekselleşen etkinliklerinden bir tanesi Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı. Bu yıl beşince kez gerçekleştiriyoruz. Olağanüstü işler çıkartan 28 ressamımız uluslararası bir çalıştayda bizlerle birlikte. Onlara buraya geldikleri ve bizlerle emek ve tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİN USTALARI”

 

Sözlerine devam eden Eşkinat, “Bu etkinliğin içinde 2 yıldır yaptığımız bir başka etkinlik daha var. Biliyorsunuz Süleymanpaşa Belediyesi bir çocuk belediyesi. Unicef’in çocuk dostu belediye olarak Türkiye’de ilan ettiği 14 belediyeden biri. Bu neden çocuklarımız da usta ressamlar ile beraber 2 yıldır çalıştayımıza katılıyorlar. Bu yıl onların yaptıkları serginin resimlerini inceledik. Çok keyifli işler çıkarmışlar. Çok yetenekli çocuklar. Bir ayrıcalıkları olduğunu eserlerinde göstermişler. Bu şehrin çocukları farklı olduklarını hem bilimde hem de sanatta gösteriyorlar. Geleceğin ustaları olacaklarının şimdiden sinyalini verdiler.” diye konuştu. Eşkinat’ın konuşmasının ardından eser üreten çocuklara belgeleri teslim edilirken çalıştay kapsamında gelecek yıl da çocuklara yönelik eğitimlerin devam edileceği belirtildi.

Haber / Ruşa ELMA