Tercih için son gün 13 Temmuz

Ülke genelinde 2 Haziran'da yapılan Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) ardından tercih süreci devam ediyor.  Tercih için süre 13 Temmuz Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. Çerkezköy'de te

GÜNDEM 6.07.2018 15:37:00 0
Tercih için son gün 13 Temmuz

Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) ardından tercih süreci devam ederken, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de okullarda, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Kipa Alışveriş Merkezi’nde oluşturduğu Tercih Danışmanlığı Büroları’nda  tercih yapacak öğrencilere yol gösteriyor ve tercih işlemlerinde yardımcı oluyor.

 

 

TERCİH İŞLEMLERİ 13 TEMMUZ’DA SONA ERECEK

 

 

LGS’ye giren öğrenciler için 27 Haziran’da başlayan tercih süreci 13 Temmuz’da mesai bitiminde sona erecek. Özel lise kayıtları ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullar için de tercihler 13 Temmuz’da sona erecek. Tercih işlemlerinin yapılmasının ardından 30 Temmuz’da ise yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ilan edilecek.

 

 

MERKEZİ SINAV PUANI ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE YAPILACAK

 

 

6-10 Ağustos’ta birinci, 13-17 Ağustos'ta ikinci, 27-31 Ağustos'ta üçüncü, 03-06 Eylül' de dördüncü nakil tercih başvurularının yapılacak. 10-14 Eylül tarihleri arasında ise yatılılık başvuruları alınacak. LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

 

 

15 TERCİH YAPILACAK

 

 

Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecek.

 


Haber / Özge MERİÇ