Yeni binada ilk toplantı

Marmaraereğlisi Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, Marmaraereğlisi Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan başkanlığında yapÄ

GÜNDEM 6.07.2018 15:31:00 0
Yeni binada ilk toplantı

Marmaraereğlisi Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan başkanlığında düzenlendi.

 

 

 

MİMARİNİN TARİHİ DOKUYA UYGUN OLMASI AMAÇLANDI

 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından yoklama yapılmasıyla başlayan meclis toplantısı Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın meclis üyelerine yeni belediye binası ile ilgili bilgi vermesiyle devam etti. Yeni belediye binasının belediyenin kendi imkanlarıyla yapıldığını dile getiren Uyan,“Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binasının yapımında, Marmaraereğlisi'nin günden güne büyüyen ve gelişen yüzünü yansıtabilmesi gelişen ve değişen hizmetleri de karşılayabilmesi hedeflenmektedir. Yeni belediye binasının oluşturduğu fonksiyon şemasıyla hizmetlerin daha kolay verilmesi amaçlanırken, mimarisiyle Marmaraereğlisi´nin tarihi dokusuna da uygun olması amaçlandı" dedi.

 

 

 

11 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

 

 

Sözlerine devam eden Uyan, "Yeni Belediye Hizmet Binamız, 1.866 metrekare arazi içerisine 11.000 metrekare kapalı alana sahip 2’si bodrum kat olmak üzere toplam 9 katlı olarak projelendirildi. Proje toplam bedeli olarak 11 milyon TL öngörüldü. 2015 yılında kaba inşaatının ihalesi 2 milyon 911 bin TL bedelle yapılmış olup kaba inşaatımız tamamlandı. Kaba inşaatının tamamlanmasına müteakip Belediye yeni hizmet binası ikmal inşaatı 6 milyon TL bedelle ihale yapılıp, sözleşmesi imzalandı. İkmal inşaatı tamamlandı. Eski binamızı boşaltarak yeni belediye binamıza geçtik. İlk olarak Temmuz ayı meclisimizi burada yapıyoruz. Binamız mimarisiyle çok dikkat çekti. Binamız kendi mimarlarımız tarafından projelendirilirdi. Vatandaşlarımız çok beğendi. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin ilk açılışındaki heyecanı bizler de burada yaşıyoruz" dedi. İbrahim Uyan’ın yeni belediye binası hakkındaki açıklamalarının ardından gündem maddeleri görüşülmesiyle meclis toplantısı sona erdi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ