Çocuk istismarına Mavi Kurdele ile dikkat çektiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanları çocuklara yönelik şiddet, suistimalin önlenmesi ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla çocukların istismar ve ihmali konusunda duyarlılığın semb

GÜNDEM 5.07.2018 12:30:00 0
Çocuk istismarına Mavi Kurdele ile dikkat çektiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanları, son günlerde yaşanan çocuklara yönelik şiddet, suistimalin önlenmesi ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla bileklerine "Mavi Kurdele" taktı.

 

 

"ÜLKEMİZDE BU TÜR OLAYLARIN YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ"

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,"Son zamanlarda bizleri derinden yaralayan, üzüntüye ve düşünceye sevk eden çocuk istismarı konusunda birtakım olaylara şahit oluyoruz. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin anneleri ve kadın personeli sol bileklerine mavi kurdele takarak farkındalık yaratmayı hedefledi. Bütün Türkiye'nin hislerine tercüman olduğumuzu düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak artık ülkemizde bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz. Her türlü yasal tedbirlerin alınmasını, vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz. Tüm kurumların bu konuda yayınlar ve telkinlerle bu konunun üzerine gitmesini istiyoruz. Özellikle son günlerde yaşanan acı olaylar sonucunda bütün istismarcıları lanetliyoruz ve toplum dışına itiyoruz. Sanıyorum ki Türk adaleti gereken en ağır cezayı verecektir. Bir daha ülkemizde bu tür olayların yaşanmaması dileklerimle herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ