DOÇEK, Yunanistan'da Bisiklet Festivali'ne katıldı

Keşan Doğa, Çevre ve Kültür Derneği (Keşan DOÇEK) 20 kişilik bir ekiple, Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde 3 yıl önce kurulan Alexandroupolis Bike Team (Dedeağaç Bisiklet Takımı) tarafından b

SPOR 4.07.2018 16:18:00 0
DOÇEK, Yunanistan

Festivale katılmak için İpsala Gümrük ile Dedeağaç arasını pedallayan bisikletçiler, katılımcılar için ayrılan Kamp Alanına vardı. Trakya’dan birçok bisiklet grubunun da katıldığı festivalin ilk gününde bisikletçiler Doğa Tarihi ve Kent Müzelerini ziyaret etti.

 

 

FABRİKAYI GEZDİLER

 

 

Yaklaşık 125 bisikletçisinin katıldığı festivalde ilk günün sonunda Makrii bölgesi yakınlarında bir zeytinyağı fabrikası gezildi. Dünya çapında ödülleri bulunan fabrikanın geçmişi ve üretim teknikleri hakkında fabrika sahipleri bilgi vererek ürünleri tanıttı. Festivalin ikinci gününde Dedeağaç Deniz Feneri önünde toplanan bisikletçiler bölgenin en güzel yerlerinden biri olan Aisymi Köyüne pedal bastı. Nehir boyu manzaralar ve zorlu yokuşların bulunduğu köyde bisikletçilere bir öğle yemeği verildi.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

 

Burada yapılan plaket töreni Dedeağaç Bisiklet Takımı Başkanı Dimos Paparadis’in konuşmasıyla başladı. Festival ve organizasyon olarak DOÇEK’i örnek aldıklarını ve bu konuda uzun süre birlikte görüş alışverişi yaptıklarını kaydeden Paparadis katılan tüm bisiklet dernek ve gruplarına teşekkür ederek başkanlarına plaketlerini takdim etti.

 

 

BİSİKLETÇİLER BİRER KÖPRÜ OLUYOR

 

 

Meriç’in iki yakasında bulunan komşu kentlerdeki turistik, kültürel ve ticari ilişkilerin her iki bölge halkını birbirine yaklaştırdığını, bisikletçilerin de bunun için birer köprü olduğunu belirteN Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme de, festivali organize eden Dedeağaç Bisiklet Takımına ve ülkemizden katılan diğer bisiklet gruplarına teşekkür etti.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN