Kavak Dere temiz, berrak ve kokusuz akacak

Kavak Dere'de 2.etap ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "İkinci etabın tamamlanması ile Kavak Dere temiz, berrak ve kokusuz akacak" dedi. Akay,

GÜNDEM 4.07.2018 16:03:00 0
Kavak Dere temiz, berrak ve kokusuz akacak

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallemiz ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirinden ayıran Kavak Dere’de 2. Etap Islah çalışmaları devam ediyor.

 

 

“TEMİZ VE KOKUSUZ AKACAK”

 

 

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilk etap çalışmasının ardından Kavak Dere’nin artık daha temiz ve kokusuz aktığını ifade ederek “İkinci etabın da tamamlanması ile Kavak Dere temiz, berrak ve kokusuz akacak” dedi.

 

 

MALİYETİ 5 MİLYON 641 BİN TL

 

 

Akay, yaklaşık 1 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabında Kavak Dere’nin taban genişliğinin 5 metre, tavan yüksekliğinin 3 metre olacağını ve betonarme U kanal şeklinde olacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kavak Deresi 2. Kısım İnşaatı ve Çeşitli Dere Islahı Yapım İşleri’ adı altında 5 milyon 641 bin TL ile ihale edilen çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Akay “Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kavak Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları yapılacak” dedi.

 

 

MODERN BİR HAL ALACAK

 

 

Akay, ıslah çalışmaları sayesinde hem Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin pis kokudan ve yaz aylarında sinekten kurtulacağını, hem de Kavak Dere yürüyüş yolları, oturma alanları ile güzel ve modern bir hal alacağını söyledi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ