Fen Lisesi öğrencilerinden gururlandıran başarı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İzmir'de düzenlenen OKSEF (Oğuzhan Özkaya Education-Karademir Science Energy Engineering Fair) Araştırma Projeleri Yarışması'nda "Bamya'

BİLİM TEKNOLOJİ 4.07.2018 12:42:00 0
Fen Lisesi öğrencilerinden gururlandıran başarı

Kimya dalında ‘Sütleğen Özütü Kullanılarak Kumaşların Bazı Mekanik Özelliklerinin Geliştirilmesi’ projesi ile ilgili yapılan bilgilendirmede “Kumaşların sürtme haslığı (boyama ve boya akıtma), buruşma, yanmaya ve sürtünmeye  dayanıklılık gibi özelliklerini arttırmada kullanılan, sağlık açısından zararlı kimyasallar yerine  doğal bir alternatif  elde edilmiştir” denildi. Proje, 49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Avrupa Bölge Sergisi’nde 2’nci olurken, ayrıca MEV Okulları Proje Yarışması (İstanbul), MEV Okulları Proje Yarışması (Ankara), Özel Ege Proje Yarışması ve OKSEF’te Tekirdağ’ı temsil etti.

 

 

3’ÜNCÜ OLDU

 

 

Biyoloji dalında “Bamya’ya Bir de Bu Yönden Bakın: BMB” projesi ile ilgili de bilgi verilerek “Bamyanın hasattan sonra kalan meyve ve diğer kısımlarını kullanarak doğal kıvam arttırıcı, yapıştırıcı, oyun hamuru ve bağırsakları rahatlatıcı tabletler üretilmiştir” denildi. Proje, 49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Avrupa Bölge Sergisi’nde 3’üncü olurken, ayrıca MEV Okulları Proje Yarışması (İstanbul) ve OKSEF’te Tekirdağ’ı temsil etti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ