Koçak kapıyı zorluyor

Aygün Alüminyum Fabrikası'nda 6 çalışanın işten çıkartılması üzerine sendika üyeleri ile birlikte fabrika önünde basın açıklaması yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve TÃ

GÜNDEM 3.07.2018 15:47:00 0
Koçak kapıyı zorluyor

Türk Metal Sendikası, Çorlu’da faaliyet gösteren Aygun Alüminyum Fabrikası’nda 6 çalışanın işten çıkartılması üzerine sabah fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

 

DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANARAK ÜYE OLDULAR

 

Yüzlerce partilinin katıldığı eylemde konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi olarak yaklaşık 1 aydır Aygun Alüminyum’da çalışan arkadaşlarımız yıllardır yaşadıkları zulme dur demek için kendi hür iradeleri ile demokratik ve anayasal haklarını kullanarak üye oldular” dedi.

 

6 ARKADAŞIMIZIN İŞİNE SON VERİLDİ

 

Türk Metal Sendikası olarak 29 Haziran günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yeterli çoğunluk sağlayıp yetki tespitinin yapılması için yazı yazdıklarını kaydeden Koçak “Bundan haberdar ve rahatsız olan işveren, öncelikle işçi arkadaşlarımızın çoğunluğu sağlamasından korktuğu için sosyal sigorta kayıtlarını farklı şirketlerine geçirme yolunu denedi, bununla da yetinmedi 6 üye arkadaşımızın işine bugün itibari ile son verdi. Bu arkadaşlarımız sırf anayasal haklarını kullandıkları için işlerine son verildi. Aygun Alüminyum işvereninin hukuksuzlukları, kanunsuzlukları sadece bununla da kalmıyor. Yabancı uyruklu ve çalışma belgesi olmayan kaçak işçi çalıştırıyor. İşveren bu hukuksuzlukların önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor” dedi.

 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Türk Metal Sendikası olarak, işine son verilen 6 işçinin uğradığı hukuksuzluktan başlayarak, işverenin bu hukuk tanımaz, kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi ve şikayetçisi olacaklarını söyleyen Koçak “Biz Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil, barıştan, emekten yanayız. Üretmek, kazanmak, kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söylüyor, bunu sadece sözde bırakmıyoruz” dedi. Koçak, Aygun Alüminyum işverenine de seslenerek “Gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını çiğnemekten vazgeçin. İnsanların emeği ile oynamaktan vazgeçin” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU