AFAD: Zaman kaybetmeden yetkililere bildirilmeli

Kırklareli İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), kayıp vakaları konusunda vatandaşları uyardı. AFAD, son günlerde özellikle kayıp çocukların gündeme gelmesi üzerine açıklamada bulundu.

GÜNDEM 3.07.2018 11:55:00 0
AFAD: Zaman kaybetmeden yetkililere bildirilmeli

 

Kırklareli İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), kayıp vakaları konusunda vatandaşları uyardı.

 

 

KAYIP VAKALARI ARTTI

 

 

Son günlerden kayıp vakalarının artması üzerine vatandaşları uyaran Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü,"Yurt genelinde son zamanlarda kaybolan vatandaşlarımızın sayısında artış olduğu gözlenmektedir. Müdürlüğümüze gelen kaybolma ihbarlarında genellikle kayıp kişinin korumaya ve kollanmaya muhtaç çocuk, yaşlı ve engelli olduğu görülmektedir” dedi. Özellikle son aylarda kaybolanların korumaya ve kollanmaya muhtaç çocuk, yaşlı ve engelli olması nedeni ile ailelerin bilinçli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirten AFAD, “Ailelerin beraber yaşadıkları çocuk, engelli ve yaşlı bireylerine sahip çıkmaları, özellikle Alzheimer ve Demans rahatsızlığı bulunan yakınlarını titizlikle takip etmeleri çok büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

“İLETİŞİM BİLGİLERİ EKLENMELİ”

 

 

Rahatsızlığı olan bireylerin evden çıkışlarının kontrol edilmesi gerektiğini belirten AFAD, ”Bu takip engelli ve çocuklarımız için de geçerlidir. Yaşanan kayıp olaylarına baktığımızda çoğunluğunu engelli ve yaşlılarımız oluşturmaktadır. Özellikle kaybolan Alzheimer hastaları, bir başkası tarafından bulunduklarında hastalıkları nedeniyle geçmişe ve yakınlarına ait bilgiler verememekte ve Alzheimer hastasıyla ailesinin verdiği bilgiler örtüşmemektedir” dedi. Ailelerin engelli ve yaşlılarının takibinin yanı sıra bu durumda olan vatandaşların kıyafetlerine, üzerlerine en azından iletişim bilgilerinin olduğu bir belge koyması gerektiğini belirten AFAD, aynı durumun çocuklar içinde geçerli olduğunu dile getirdi.

 

 

“ZAMAN KAYBETMEDEN YETKİLİLERE BİLDİRİLMELİ”

 

 

AFAD açıklamasında, vatandaşlarda kaybolmanın üzerinden 24 saat geçtikten sonra yetkililere müracaat edilmesi gibi yanlış bir kanaat olduğunu belirtilerek, "Yakınları kaybolan vatandaşlarımızın zaman kaybetmeden 112 Acil, 122 AFAD, 155 Polis ve 156 Jandarma birimlerinden birine acilen müracaat etmeleri kayıp şahsın bulunmasını çok daha kolay hale getirecektir. Vatandaşlarımızın bilgi edinmeleri ve bu tür olaylar karşısında hassasiyet göstermeleri önemle duyurulur" ifadelerini kullandı.
 

 

Haber / Özge MERİÇ