O liman, olta balıkçılığına açılacak

Tekirdağ'da 6 yıl önce feribottan inen otomobilin denize düşmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği limançın, olta balıkçılığına açılacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tek

GÜNDEM 2.07.2018 18:18:00 0
O liman, olta balıkçılığına açılacak

Tekirdağ'da 2012 yılında feribottan inen otomobilin denize düşmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği liman, facianın ardından kapatılmıştı.

 

 

VATANDAŞLARIN HİZMETİNE VE TURİZME AÇILACAK

 

 

6 yıl önce kapatılan liman, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen program için açıldı. Görev süresinde limanı açarak vatandaşların hizmetine ve turizme kazandıracaklarını çkaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Uzun yıllardır yapılan, sonra ara verilen, bir de bu iskelede talihsiz bir kaza sonucu vatandaşlarımızı vefat etmişti onları da rahmetle anıyorum, uzun bir aradan sonra kapalı olan bu limanda biz program yaptık. Bu bizim çok hoşumuza gitti, vatandaşlarımızın da hoşuna gitti. Ama bilin ki bu gelecek sene daha da güzel, daha da farklı büyük etkinliklerle kutlanacaktır. Ama daha da büyük bir müjde vermek istiyorum. Bunu da zamanı gelince açıklayacağım. Bu iskele inşallah hizmet süremizde vatandaşların hizmetine ve turizme açılacak” dedi.  Limanın, Türkiye Deniz İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden devralınarak çevresi güvenli hale getirildikten sonra olta balıkçılığına açılmasının planlandığı belirtildi.

 

 

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

 

 

2012 yılında Tekirdağ Limanı'nda meydana gelen olayda, evlilik hazırlığı yapan Mustafa Gülhan ve Selvi Eriş'in anne ve babalarının bulunduğu otomobil, Bandırma'dan bindikleri feribotun Tekirdağ Limanı'na yanaşmasının ardından inerken denize uçmuş, evlilik hazırlığı yapan çitin anne ve babaları olan Ahmet Gülhan (51), eşi Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve eşi Aysel Eriş (49) hayatını kaybetmişti.

 

 

6 YIL 8 AY HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

 

 

Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi de 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan haklarında dava açılan sanıklarla ilgili 2014 yılında karar vermiş ve bilirkişi raporuyla, asli kusurlu bulunan Liman Müdürü Ali Markal hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası vermişti. Mahkeme, kazada direkt kusurları bulunmadığı gerekçesiyle Tekirdağ Liman Başkanvekili Resul Kazancı, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, gemi 2'nci kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3'üncü kaptan Rafet Pala'nın beraatine karar vermişti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU