Meclis, Temmuz ayı toplantısını yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantıda gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıda bazı gündem maddeleri kab

SİYASET 2.07.2018 16:52:00 0
Meclis, Temmuz ayı toplantısını yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

 

 

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

 

Saat 14:00’da yapılan toplantıda gündem öncesi 2 ek önerge görüşülerek gündeme ilave edildi. Önergelerin gündeme eklenmesinin ardından Atatürk Mahallesi 1484 ada 6 parselde bulunan 2 metrekarelik ve Fatih Mahallesi 727 ada  38 parselde bulunan 48 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı görüşüldü. Hisse satışlarının oybirliği ile karara bağlanmasının ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan boş kadro değişikliği konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

 

BELEDİYE ARAÇ TAHSİS ETTİ

 

 

Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan içkili yerler konulu yazının görüşülerek oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Kapaklı Kent Konseyi Halk oyunları ekibinin 20-29 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olan folklor ve dans festivaline gitmek için ve Halk Eğitimi Merkezi’nin 2-8 Temmuz tarihlerinde Karadağ’da düzenlenecek olan festivale katılmak için Kapaklı Belediyesi’nden araç tahsisi talebi görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

 

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

 

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde motorize ekibi kurulmak üzere Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne iki adet motosiklet alımı konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, 2017-2018 futbol sezonunda U-13 Liginde şampiyon olan Kapaklıspor takımının oyuncularının ödüllendirilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

BÜYÜKŞEHİR YENİDEN YETKİ İSTEDİ

 

 

Dolu kadro değişikliği ile ilgili sunulan gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklı’da halı saha yapma önergesi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede ‘Aralık ayında alınan kararda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Pınarça Mahallesinde bulunan 174 ada üzerinde iki yıllık kiralama ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi halı saha yapmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yetki için oy birliği ile Kapaklı meclisinden karar çıkmıştı. Yapılan araştırmalarda TESKİ ekiplerinin bu alanın yanında su terfi merkezi yaptığından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı Mithatpaşa Caddesinde bulunan park alanında halı saha yapmak için meclisten tekrar yetki istiyor’ dendi. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

MECLİS AĞUSTOS’TA TATİL YAPACAK

 

 

Toplantının son gündem maddesinde de Edirne’nin İpsala ilçesinin Paşaköy köyünde bulunan parkta spor aletleri eksikliğinin Kapaklı Belediyesi tarafından karşılanması talebi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Cuma günü saat 14:00’da Komisyona havale edilen konuları görüşecek olan Kapaklı Belediye Meclisi, Ağustos ayında ise tatil yapacak.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ